BEN_HT8912 發表於 2005-11-4 14:56

EMTRY

[ Last edited by BEN_HT8912 on 2005-11-10 at 22:18 ]

FX8173 發表於 2005-11-4 23:58

CZ_6686在 2005-11-4 12:23 PM 發表:

最難一定係天光道,喑斜多,陰濕位更多!
最易可能真係澤安道,一條路行哂,無幾難

天光道睇落好易,其實都幾難﹗忠義就係咁多條中最難,最易係澤安道~

KF8311 發表於 2005-11-5 00:17

simon12在 2005-11-4 13:54 發表:

我師傅話的士小巴話我們學神阻住佢地揾食wor#:P

係定la, 佢地d 職業佬分分鐘都係錢,想唔趕都唔得,見有學神0係度,自然興#]:(

da54 發表於 2005-11-6 01:56

其實大家認為學輕型貨車揀考香港區定九龍區好呢?

2500 發表於 2005-11-6 10:02

FX8173在 2005-11-4 23:58 發表:

天光道睇落好易,其實都幾難﹗忠義就係咁多條中最難,最易係澤安道~

已上各路段我都考過晒
忠義街係死車比較多(吾算難)
澤安道最危險既位係南昌街過完燈位後cut線落天橋果到
個位好似被後車扒頭(可以送"嚴重"一個不留意路面狀況)
天光道係斜路多(部份係暗向下)
另外,如果忠義街都叫斜路多
考澤安道吾係上大斜路就落大斜
考澤安道比考忠義街既行車時間長約五分鐘

KF8311 發表於 2005-11-7 23:20

2500在 2005-11-6 10:02 發表:

已上各路段我都考過晒
忠義街係死車比較多(吾算難)
澤安道最危險既位係南昌街過完燈位後cut線落天橋果到
個位好似被後車扒頭(可以送"嚴重"一個不留意路面狀況)
天光道係斜路多(部份係暗向下)
...

你點解會考過晒?你考0左幾次車??

另問,澤安道路試是否Van 仔中最長?最短係邊條????

arhang2001 發表於 2005-11-9 20:55

KF8311在 2005-11-7 11:20 PM 發表:

你點解會考過晒?你考0左幾次車??

另問,澤安道路試是否Van 仔中最長?最短係邊條????

搭咀先:

我就考過(順序)忠義街,葵盛圍同天光道。
忠義街就算合併試我記得都係行十五分鐘左右,
路程偏短。不過路面情況就頗複雜,人多,斜
路多,禁區迦密村街死車亦多。

葵盛圍我考石頭街線,考當時正值葵涌村四五
期重建如火如荼進行中,死左係兩部停在彎位
的泥車上面,葵盛三條線齋行丙部都要行十五分
鐘以上,最長係葵盛圍來回線,但難度相比我
考的石頭街低得多。

天光道丙部,我記得都係十分鐘左右,我係出
試場轉左,並非出亞皆老街,如果係出試場轉
右的話,天光道落斜轉亞皆老街就係最難的位
置。