ksmbh 發表於 2005-11-20 22:08

[SZ]新線-66,69及長源村<74>西麗

新線66往來西麗(王京坑村)及世界之窗
見報導:
http://manual.szonline.net/Channel/content/2005/200511/20051118/159342.html

另新線69於11月25日開辦
往來曦龍山莊<69>銀湖
經桂園路,春風路一帶
而往來火車站西<405>銀湖的中巴將自
11月30日起停駛.

http://manual.szonline.net/Channel/content/2005/200511/20051123/159458.html

11月4日起開辦的大巴為
長源村<74>西麗
短途駁腳車性質開入福光村及長源村,
一票制$2.
http://manual.szonline.net/Channel/content/2005/200511/20051107/158791.html

[ Last edited by ksmbh on 2005-11-25 at 22:10 ]

ac 發表於 2005-11-20 23:36

我猜它應該是由西麗總站的那條路再走入面一些,另外,有意去影珍寶又想坐地鐵的人,可以試下它啊,畢竟在世窗是總站車。

S3BL121 發表於 2005-11-21 00:40

ac在 2005-11-20 11:36 PM 發表:

我猜它應該是由西麗總站的那條路再走入面一些,另外,有意去影珍寶又想坐地鐵的人,可以試下它啊,畢竟在世窗是總站車。

此線的總站應該在麒麟山莊在入少少
跟西麗動物園226總站那邊風馬牛不相及。
不過都可以坐呢條線直接去到西麗
比在世窗轉101快得多。

ac 發表於 2005-11-21 00:45

S3BL121在 2005-11-21 12:40 AM 發表:

此線的總站應該在麒麟山莊在入少少
跟西麗動物園226總站那邊風馬牛不相及。
不過都可以坐呢條線直接去到西麗
比在世窗轉101快得多。

可以中途上落車 , 資料寫它經西麗公交站、動物園。

[ Last edited by ac on 2005-11-21 at 00:48 ]

S3BL121 發表於 2005-11-21 01:46

ac在 2005-11-21 12:45 AM 發表:

[ Last edited by ac on 2005-11-21 at 00:48 ]

係啵
我睇漏o左66途經會動物園添
多謝提點

ksmbh 發表於 2005-11-21 15:32

ac在 2005-11-21 12:45 AM 發表:

66直行沙河市場一帶北上,
唔似101要兜西麗火車站,
不過動物園再入係咪得佢一條線入呢?
唔似ac兄幾時會去'無遠不至'到個度呢?:P

ac 發表於 2005-11-21 18:08

ksmbh在 2005-11-21 03:32 PM 發表:

66直行沙河市場一帶北上,
唔似101要兜西麗火車站,

裏面再入我未入過 , 不過以我所知 237 好似是入去裏面一個叫福光村的地方。

ksmbh 發表於 2005-11-21 22:59

ac在 2005-11-21 06:08 PM 發表:

裏面再入我未入過 , 不過以我所知 237 好似是入去裏面一個叫福光村的地方。

我只是紙上談兵也~~
見到66係北上麒麟山莊個頭,
而237就右邊開去福光村.
(237好似係熱狗線?!)

Gavin 發表於 2005-11-22 22:41

ksmbh在 2005-11-21 03:32 PM 發表:

動物園再入本身有101B和434
去到大磡村附近一個迴旋處分開走

攝於大磡村的101B
頁: [1]
查看完整版本: [SZ]新線-66,69及長源村<74>西麗