DE2889 發表於 2006-1-2 15:07

新電視收費一問

請問無線收費Channel 新電視,需要月費和安裝需要多少

有多少個channel

thx

CPY 發表於 2006-1-3 11:06

butterfly 發表於 2006-1-3 11:14

呢位網友你都好黑心,講真佢的頻道比其他台為少,但對於喜歡睇舊劇集的觀眾是一個不錯的頻道,另外佢有外購劇集,都有機會合年青人的口味
音樂台都有歌聽下,又有廣東話專訪,而健康台都學左多少醫療常識

你試下係街睇下見唔見佢那些promoter,聽講幾平
我去年7月申請,$128一個月,而家好似唔駛呢個價錢

johnnybus 發表於 2006-1-3 13:47

我宁願 TVB 將 8 八收費頻道,
判給Cable TV及 Now TV 播放好過

這樣做 TVB 壓力無咁大,
可減輕財政壓力

原帖由 butterfly 於 2006-1-3 11:14 發表
呢位網友你都好黑心,講真佢的頻道比其他台為少,但對於喜歡睇舊劇集的觀眾是一個不錯的頻道,另外佢有外購劇集,都有機會合年青人的口味
音樂台都有歌聽下,又有廣東話專訪,而健康台都學左多少醫療常識

你試 ...

CPY 發表於 2006-1-3 16:58

UCR683 發表於 2006-1-4 12:19

其實大錯特錯。

TVB眼見有線成功開辦24小時娛樂新聞頻道,自己也打算在旗下的「新電視」,開設24小時娛樂新聞頻道,
利用自己獨家以粵語訪問藝人歌手,以及TVB多藝員的優勢,提高「新電視」的客戶人數。

DE2889 發表於 2006-1-4 12:26

但是d舊劇集比新電視做,我覺得TVB 免費cahnnel越來越少80-90年舊劇集

orange 發表於 2006-1-4 16:32

誰說新電視不可能成大氣,講真當年now都被人批死做唔掂,
但今時今日上台人數已經拍得住有線(雖然每人平均消費都
仲係偏低)

不過新電視要突圍,第一件事要打破自己係TVB附屬公司影
像,因為要睇TVB點解我要俾錢睇,扭開電視機較較天線就已
經睇到,又何需俾二百幾蚊裝新電視?正如now都要想辦法搞
財經台,都唔會叫亞視個財經台,因為我睇亞視做財經點解唔
直接睇亞視曾sir 28騷?

asv2 發表於 2006-1-4 20:32

原帖由 orange 於 2006-1-4 16:32 發表
誰說新電視不可能成大氣,講真當年now都被人批死做唔掂,
但今時今日上台人數已經拍得住有線(雖然每人平均消費都
仲係偏低)

不過新電視要突圍,第一件事要打破自己係TVB附屬公司影
像,因為要睇TVB點解我要俾錢 ...
Er.....
ATV24而家真係聯播晒亞視新聞同曾sir28騷
而我都幾唔滿意呢點,不過免費台就算數喇....:P:P

PS: Now 個 ARPU都算係見得人啦.......

KR1691@102 發表於 2006-1-4 20:52

原帖由 orange 於 2006-1-4 16:32 發表
...不過新電視要突圍,第一件事要打破自己係TVB附屬公司影
像,因為要睇TVB點解我要俾錢睇,扭開電視機較較天線就已
經睇到,又何需俾二百幾蚊裝新電視?正如now都要想辦法搞
財經台,都唔會叫亞視個財經台,因為我睇亞視做財經點解唔
直接睇亞視曾sir 28騷?

我總覺得免費電視台兼做收費台唔係太妥當,最終會令資源傾斜去收費台,
免費台節目質素就算唔跌都好難會改進。

只怕日後TVB有乜經典節目重播,或者好口碑節目,都要大家俾錢至睇到。

尤其是呢個係大台,港人慣性收視情況太嚴重,睇我都要糾正多年來「冇理由俾錢睇電視」
觀念。
頁: [1] 2
查看完整版本: 新電視收費一問