NC8285 發表於 2010-8-1 17:54

Windows 7 IE8 問題一個?!

其實呢個問題都持續左好耐下,之前因為有d事已經重裝個個win 7,試過兩個版本既
win 7都係有咁既情況出現,有時真係覺得好煩 . . .

我個Windows 7既IE8有時無啦啦用用下,紅色框個兩行野d制就會失晒效,按唔到落去,
要重開過個IE先得,但係有時就重開一次都係咁,要重開幾次先OK,唔知呢個問題常唔
常見呢!?有冇方法搞掂佢呢!?

唔知係唔係個個win 7都係咁呢!?定話整係我一個!?
先謝各位師兄回答 ~THX~

nr5800 發表於 2010-8-1 19:56

我o個個win 7唔係咁:L

NC8285 發表於 2010-8-1 20:02

原帖由 nr5800 於 2010-8-1 19:56 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
我o個個win 7唔係咁:L

你個個Win 7係咩版本呀!? = =

OTIS401 發表於 2010-8-1 20:32

治標唔治本的方法:轉用Firefox...:L

bananasims 發表於 2010-8-1 20:40

我想講呢個個瀏覽器都有間唔中 freeze 既問題
好似 Firefox 有時候網址列又咁唔到,右掣又咁唔到等等
似乎係個 OS 既問題多 :L

nr5800 發表於 2010-8-1 21:57

原帖由 NC8285 於 2010-8-1 20:02 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

你個個Win 7係咩版本呀!? = = 兩部64 bit ultimate
一部32 bit ultimate
不過全部都係7600

cn2661_2d32 發表於 2010-8-2 03:58

如果兩部機都係咁,
我懷疑係你某d software/plugin撞左.
否則冇可能兩部機同一個user有同一個問題
同埋你d updates裝晒未?

我用Win7 Ultimate 32b用左年幾兩年都冇出過咁ge事

IE太慢.....Firefox/Chrome可能係你解決方法

barking 發表於 2010-8-2 11:51

純粹估估下
唔通又係 explorer.exe 作怪?:lol

NC8285 發表於 2010-8-2 23:36

原帖由 cn2661_2d32 於 2010-8-2 03:58 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
如果兩部機都係咁,
我懷疑係你某d software/plugin撞左.
否則冇可能兩部機同一個user有同一個問題
同埋你d updates裝晒未?

我用Win7 Ultimate 32b用左年幾兩年都冇出過咁ge事

IE太慢.....Firefox/Chrome可能係你解 ...

我一路以黎都冇安過d updates . . .
咁可能係冇updates既問題啦,咁我去安左d updates佢啦,試下得唔得先 . . .

cn2661_2d32 發表於 2010-8-3 02:52

有時d莫名其妙的問題..update左會冇事.

我以前vista剛出,我一係ie開廣東輸入法即會話唔夠ram,...(3gb又點會唔夠)
冇耐出左update即冇事.
頁: [1] 2
查看完整版本: Windows 7 IE8 問題一個?!