KC3555 發表於 2010-8-26 12:55

F11

如果貼文只係話我搭邊部車,車號係乜野,一d感想都無,
咁樣可能會有人借此泵大個i-power,好似之前個d板情況一樣。
促請admin39,在開一個板前,預計好有甚麼規範,避免重蹈覆轍,讓投機份子有機可乘。

3ASV196 發表於 2010-8-26 13:54

的確, 我都覺得咁樣有d 無謂, 咁一個正常人, 日日都會搭下車ga la...
只是講自己搭邊部車,車號係乜野, 完全見唔到意思, 如果作個人紀錄,
就根本唔駛公開寫....

反而如果規定以遊記方式出文, 如咩遊河路線, 乘坐的巴士/有關路線有何
特色, 沿途風光, 甚至少量講下路線中途有乜好食餐廳, 或特色野, 咁俾人
參考下, 都好少少...

而且, 我亦唔認為需要一定即日....

JR5204@26M 發表於 2010-8-26 14:03

原帖由 3ASV196 於 2010-8-26 13:54 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
的確, 我都覺得咁樣有d 無謂, 咁一個正常人, 日日都會搭下車ga la...
只是講自己搭邊部車,車號係乜野, 完全見唔到意思, 如果作個人紀錄,
就根本唔駛公開寫....

反而如果以遊記方式出文, 如咩遊河路線, 乘坐的巴 ...
壇方可以規定寫遊記的最低字數限制
避免有人求求其其寫幾隻字就出文

238X 發表於 2010-8-26 14:12

回復 3# 的帖子

再唔係,根據增值功能附例,
灌水文可以扣 iPower 的,援引站規就可以。
邊個寫得太短,依附例規定扣分囉。

peterkwan 發表於 2010-8-26 16:08

老實說, 如果唔係呢篇文, 真係不知道有 F11 板存在. 看過板主舉既例子之後都唔係好知道起呢版的動機為何, 何以達到 "Fun 享"之目的.

原帖由 JR5204@26M 於 2010-8-26 14:03 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

壇方可以規定寫遊記的最低字數限制
避免有人求求其其寫幾隻字就出文

無用既, 至多咪o係 B7 抄多幾條 record 落去, 完全無意義.

至於評分/灌水與否, 根本好難定, 你話太短咩, 點為之短? 我可能一日真係只係搭一程車.

3ASV196 發表於 2010-8-26 16:28

原帖由 peterkwan 於 2010-8-26 16:08 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
老實說, 如果唔係呢篇文, 真係不知道有 F11 板存在. 看過板主舉既例子之後都唔係好知道起呢版的動機為何, 何以達到 "Fun 享"之目的.

無用既, 至多咪o係 B7 抄多幾條 record 落去, 完全無意義.

至於評分/灌水與 ...

我想JR5204 講的係指"遊記"限字數, 至於"列舉"式講自己坐過咩車,
我想無論幾多字, 幾多程車, 意義都唔太大...

edhong 發表於 2010-8-26 21:19

kay 發表於 2010-8-26 21:34

以往有版友貼呢類文出事,扣分又有人嘈
依家人家出個版專安置呢類文章,又指泵大ipower,

一切,又還原基本步。

其實,再講,報行蹤,有幾多人係左抄右抄?

3ASV196 發表於 2010-8-26 22:19

原帖由 kay 於 2010-8-26 21:34 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
以往有版友貼呢類文出事,扣分又有人嘈
依家人家出個版專安置呢類文章,又指泵大ipower,

一切,又還原基本步。

其實,再講,報行蹤,有幾多人係左抄右抄? ...

其實或者咁講, 呢類文章, 根本就唔應該係討論區出...

如果你話想紀錄, 自己blog 打都ok,我自己就唔明, 點解要係
討論區分享這類文章, 俾其他人睇, 又有乜討論價值?

KC3555 發表於 2010-8-27 00:21

而家又轉左玩法,E1板的覆轍似乎不遠矣。
我覺得無謂無端端增加i-power 3-5分,如果站友覺得係好文,咪加a仔俾佢囉。

我同意3ASV196兄於#2提出的意見,遊到邊到,附近有乜特色野可以留意云云,
特別的東西,足以令板友加a仔出去,唔特別無聊就自然減a仔。
頁: [1] 2
查看完整版本: F11