cky 發表於 2010-8-28 02:29

N 板新板主, 你出下黎蒲頭好冇?

N 板幾篇有關菲律賓事件的文章其實已見失控情況
仲要咁敏感時期
特別見到某幾個帳號的用辭越來越過份

就算我地好嬲佢地的行為
不斷的用上好多煽動性, 漫罵性和不負責任的詞彙
如 "狗官", "狗國", "奴才國", "最好滅左國" 等等
呢類言論係咪站規裏面唔容許呢?

以往 N 板由 admin 54 管理時
當見到有問題或收到站友報告時
都會好快趣作出根據

但站長近日更換了 N 板板主
由 admin 54 換來 admin 69
好似完全冇理到咁

然後睇佢的個人資料:
以站友身份上站: 最後日期為 13/7

以板務人員身份上任: 最後日期為 20/8

咁長時間, 佢係咪佢只用遊客身份來看站?
定係又係請左假但沒有同站方通知?

咁好似我或者其他站友, 當按了報告掣後
咪即係 admin 69 到宜家都唔會知?

站長晌唔夠一個月的時間內, 先後委任佢為 B4 板板主及 N 板板主, 再加埋本來的 A2 板
但係如果原來只係一個唔算積極參與的帳號時
究竟如何是好?
有冇人可以嗌佢出黎維持番下 N 板的討論氣氛和秩序?

(再一次引伸出一個根本問題:
一個入站只有九個月的站友,
第五個月已經獲委任為 admin, 大半年更加有三個
上次提出有人話入站資歷長短唔係問題
我唔陰謀話係站長特登製造一些 dummy 出黎
又真係可能佢主動提出想做 admin
但係咪都要考查一下?)

admin69 發表於 2010-8-29 03:28

你的投訴已經處理.

我想澄清一下:
我最後一次用admin69戶口上站是星期二下午, 不是上星期五, 可能系統紀錄是出現了問題. 我看到自己的紀錄是沒有問題的:

另外你的投訴是8月27日發出, 我處理的時間雖然不是很快, 但是在投訴後不足48小時便處理了, 我覺得時間上合理. 你認為可以做得更好嗎? 我同意, 我以後會多登人admin69戶口, 少用訪客身份瀏覽, 但是板友要求也應該合理, 我相信其他板主都不是每一個人每天都可以上站, 也不是每個板主都熱衷參與討論的.

cky 發表於 2010-8-30 03:23

既然處理了, 還好
我當然明白不是每一個人都可以日日上板
我自己亦不是
但站友期望的是作為板主, 也不可能是一個星期才上一次吧
N 板平時無乜水位
但一有特別事而又不能歸納時, 隨時水浸
你引用話自己 24/8/2010 有上站, 其實已經有部份文章係踏界
但當然未去到一大堆 "狗" 字詞語及辱罵用語
但隨後幾天的發展, 報紙, facebook 及其他網站都有過激言論時
作為板主係咪要有較佳的敏感度, 去留意一下呢條 thread 會唔會有問題
早點察覺, 相信呢一堆 "狗" 字詞語及辱罵用語可以減少出現

另外如 sea1986 站友在另一文所講的問題
我都認同
如果 "狗媽" 在先前的判決都裁定有問題時
何以因民族感情原因而定 "狗官" 為勉強接受?

頁: [1]
查看完整版本: N 板新板主, 你出下黎蒲頭好冇?