Citybus 發表於 2006-1-11 13:04

《黎明 - Crazy Classic Concert 2005 Live (2CDs)》一問

《黎明 - Crazy Classic Concert 2005 Live (2CDs)》內容簡介

Disc 1
01. 那有一天不想你
02. 無名份的浪漫
03. 藍色街燈
04. 長情
05. 深秋的黎明
06. 兩個人的煙火
07. 如果可以再見你
08. 今夜你會不會來
09. My Love My Fate - Janice
10. 大哥 - Janice
11. 今生不再
12. 一言為定

Disc 2
01. 最後的戀愛 + 我的另一半
02. 送你一瓣的雪花
03. 沒名字的歌 沒名字的你
04. 怎會失戀 - 應昌佑
05. 有情郎
06. 對不起 我愛你
07. 夏日傾情
08. 我這樣愛你
09. 約定 - 光良
10. 如果這是情
11. 情深說話未曾講

source: http://10.global.yesasia.com/b5/PrdDept.aspx/code-c/version-all/section-music/did-83/pid-1004103452/

點解好似得好少歌? 係咪有啲歌冇收錄??

adrianso_nwfb14 發表於 2006-1-11 18:24

The second disc is mostly 80/90's songs, whilst the first are mainly current popular songs, it's not bad.By the way, has the VCD version been released?I forgot to see that during Xmas time, perhaps if there is buy it at Easter.

chng81 發表於 2006-1-11 19:36

原帖由 Citybus 於 2006-1-11 13:04 發表
《黎明 - Crazy Classic Concert 2005 Live (2CDs)》內容簡介

Disc 1
01. 那有一天不想你
02. 無名份的浪漫
03. 藍色街燈
04. 長情
05. 深秋的黎明
06. 兩個人的煙火
07. 如果可以再見你
08....

只係冇左握手時間杜汶澤唱既"眼睛想旅行"同"我的親愛" (vcd/dvd 應該會有返),呢隻碟d歌已經多過我睇果場喇!!我睇果場冇應昌佑,衛蘭冇唱"大哥",光良唱"童話"冇唱"約定"。呢個演唱會8:30開波,未夠11:00就散場,冇encore!! 所以好肯定話你知d歌冇少到。

841211 發表於 2006-1-11 21:47

應該只是有握手位的2首歌同埋光良加leon少少合唱的"童話"冇收錄

可能我睇果場係尾場,所以janice 同光良都唱多首歌,而應昌佑就第一次玩身

聽朋友講第1日仲唱左"別舔傷口"同埋少少你怎麼捨得我難過
頁: [1]
查看完整版本: 《黎明 - Crazy Classic Concert 2005 Live (2CDs)》一問