68A 發表於 2010-11-16 23:11

cong 發表於 2010-11-16 23:20

cx838 發表於 2010-11-18 09:49

想近少少,可以於又一城公共交通交匯處乘 2 或者 2A 小巴,到明愛賓館下車,然後沿
窩打老道行返落亞皆老街便可,步程約 7 分鐘。

如果的士的話,大約 30 元,全程 3.2 公里。

於窩打老道坐的巴士,下車站會較遠。

jpoon 發表於 2010-11-19 00:14

7/270A/271/208/81C/72X等等停九龍公園站, 照計應該近過界限街落車
http://www.kmb.hk/chi/streetview.php?file=WA15-S-1400-0

但上車站遠D 就真

KZ1103 發表於 2010-11-20 04:14

樓主有無諗過行路?

以前曾經試過要由City U去九龍醫院康復大樓,全程行左30分鐘左右就到
樓主如果只係去醫院正座果邊,時間可以再縮短D....

真係唔想行要搭車的話,可以試下坐MTR去太子站B2出口轉17M小巴
呢個直頭係醫院門口落就得,不過兩程夾埋都要$7.x,時間上亦唔好得幾多

希望可以幫到樓主 :loveliness:

bananasims 發表於 2010-11-20 09:01

其實九龍醫院咁大,去邊個院都可以唔同坐法
去診所,近窩打老道嗰邊,坐巴士 271 81C 87D 嗰堆啦
去眼科醫院嗰邊,坐小巴 2A(近又一城)或者 25M,去到法國醫院落車再行品蘭街,五至八分鐘到
至於行路都係大約三十分鐘,我由筆架山行去書院道一定三十分鐘無多無少,又一村經窩打老道咁行應該差唔多
再懶的話坐地鐵去太子轉 17M

68A 發表於 2010-11-20 23:09

JT4686 發表於 2010-11-20 23:37

咁就簡單啦

又一城落九龍塘鐵路站行上窩打老道,之後坐72X,81C,271去到九龍醫院落車
以我既步行速度時間參考,由又一城落九龍塘鐵路站行上窩打老道就大約7分鐘
頁: [1]
查看完整版本: 九龍塘又一城 --> 九龍醫院