rickycheng 發表於 2010-11-28 21:45

車票發出條件改左D乜?

今日發現貼左新的車票發出條件
2010年12月1日生效

有冇人知今次改左D乜?

UCR683 發表於 2010-11-28 22:27

屯門—南昌全日通:車票必須連同當日蓋印的票套,向查票員一併出示,否則就要罰款和檢控。

LRT 發表於 2010-11-28 22:47

DE5729 發表於 2010-11-29 01:25

趁有時間睇左少少:

超過乘車時限的車票或八達通不能乘搭頭等車廂。

在八達通超時後才取得的頭等核准密碼亦會視作無效及不能乘搭頭等車廂。

cat666 發表於 2010-11-29 01:56

還有多了1.12 如果用多過一張八達通搭車,而又扣銭無得保償:)

lsc04d11 發表於 2010-12-1 10:39

我都真係見唔到有全日通....全日通係自己一份CONDIOTIONS..

個人資料方面??
我想問之前O個份有冇define咩叫市區綫..???
仲有殘疾人士??但冇理由上次o個份冇加嫁..呢個特惠措施都差不多一年..

我想問以前地鐵年代係咪高於110cm就當小童..呢份就95cm...嘩...香港人一代比一代高..那會不會有d歲半就已經成為小童..?

ccicoltd 發表於 2010-12-1 20:51

回復 6# 的帖子

上月看過上一版本,有市區線的定義。

lsc04d11 發表於 2010-12-2 08:56

仲有1.8想講講

所有乘客進入已付車費區域後,須在合理可行的情況下,盡速登上第一班到站的列車前往目的地.....

咁我想花30分鐘行行站內收費區域的MTR Shops,是否合理及可行的情況呢??
(佢近排越黎越鍾意promote MTR Shops,跟MTR Malls有得比)

DIH 發表於 2010-12-2 13:55

原帖由 lsc04d11 於 2010-12-2 08:56 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
仲有1.8想講講

所有乘客進入已付車費區域後,須在合理可行的情況下,盡速登上第一班到站的列車前往目的地.....

咁我想花30分鐘行行站內收費區域的MTR Shops,是否合理及可行的情況呢??
(佢近排越黎越鍾意promote MTR Shops ...
鼓勵衝門?;P
朝早九龍塘東鐵北上大把人在列車大開中門時唔上車,而車上尚有剩餘容量,係咪都犯晒規?:lol

rickycheng 發表於 2010-12-2 20:23

原帖由 lsc04d11 於 2010-12-2 08:56 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
仲有1.8想講講

(佢近排越黎越鍾意promote MTR Shops ...
呢個條文好舊了...(未合併都有)

重點係要限時出閘
頁: [1]
查看完整版本: 車票發出條件改左D乜?