cu5437 發表於 2011-3-23 21:37

bananasims 發表於 2011-3-23 21:41

我响美孚補習,住圖書館對面,同個補習老師講過呢條線
朝早去盈暉台買麵包順便嘟埋,而 6 同 6A 線永久 blacklist :lol

S3N353 發表於 2011-3-23 23:25

雖然我唔係住美孚, 但經常去盈暉臺"嘟"機...
朝早見唔少美孚住戶行去盈暉臺"嘟"完再坐返車, :loveliness:

toyl 發表於 2011-3-23 23:55

回復 3# 的帖子

我都唔係住美孚,但如果去開圖書館或者體育館都會幫襯部兩蚊機。

星惡魔-傑 發表於 2011-3-24 01:03

但如果係住美孚近九巴總部至MTR A出口一帶的,
我相信真係唔會有幾多人肯花時間專登走去盈暉臺"嘟"機.......

平時由A出口行去搭西鐵已經夠晒遠,
仲要專登走去盈暉臺再行返轉頭搭車, 為咗兩蚊前前後後可能唔見成十五分鐘, 真係咪攪 :L
如果係搭荃灣線就更加冇可能專登走過去

dippy 發表於 2011-3-24 10:08

AVW56 發表於 2011-3-24 11:07

咁樣討論其實無咩意思......因為每一個人的時間成本根本都唔一樣.

唔通大醫生會為左慳個兩蚊而行咁遠?

conan9010 發表於 2011-3-24 11:10

請問部2蚊機係盈暉臺的那裡???
事關呢幾個星期日都有事要去美孚:(

hkaiw 發表於 2011-3-24 12:46

原帖由 conan9010 於 2011-3-24 11:10 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
請問部2蚊機係盈暉臺的那裡???
盈暉家居城1樓近扶手電梯。

Kaix 發表於 2011-3-24 18:57

原帖由 AVW56 於 2011-3-24 11:07 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
咁樣討論其實無咩意思......因為每一個人的時間成本根本都唔一樣.

唔通大醫生會為左慳個兩蚊而行咁遠?

大醫生深明每日行一萬步的重要性,
可能直頭行去下一兩個站上車或者早一兩個站落車

香港某銀行的總經理日日踩單車返工添喇

頁: [1]
查看完整版本: 美孚新邨居民會唔會為左慳錢而走去盈暉臺個港鐵特惠站?