fai 發表於 2011-4-17 12:37

【分享】Microsoft SMS sender

對於我呢d仲未轉iphone既人o係部12個掣既Nokia 6300
度打sms係一件痛苦既事,如果係屋企有pc或者街有
notebook,透過藍芽配適器連接部手機,再用呢個program
send 長內容 sms會舒服好多。

下載網址:

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=06a4f997-7f69-4891-8929-37b9041924a2

1924a2http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207553_10150161796644934_523519933_6829501_3473579_s.jpg

kei_hk 發表於 2011-4-17 13:50

不過﹐不少年青人都係靠這12個制便可高速打字﹐真係比大家手寫仲快:L

cn2661_2d32 發表於 2011-4-19 04:21

其實我慣左每當係電腦前面,就會usb dock左部電話
加上我用多部WM手機近6年7年,一直係Outlook + Jeyo Companion Plugin用outlook 介面去send sms
用keyboard打一定快.

至於另一部 SE機,我用番SE自己個PC Suite,都係用電腦Check/Send SMS
打T9幾快都唔及Keyboard咁快.

唉..未來轉用android都唔知仲有冇呢個功能.又要由頭學起

AVD1 發表於 2011-4-21 15:12

咁其實係唔係到最後都係靠電話去 send 呢個 SMS 出去 ?
定係用左某網站幫你 send (類似 iOS apps, 用部份 apps send SMS - 即 iTouch 都 send 到 SMS 比人*) ?

* iTouch 係冇電話功能 ~

cn2661_2d32 發表於 2011-4-21 15:46

作用只係好似電腦打完個msg,自動save入電話再叫電話send出街
或者係當左個電話係Modem, 用佢連接SMS Centre.
兩隻方法都有,睇果隻係乜軟件

總之電腦界面只係個client.點都係經電話

fai 發表於 2011-4-21 16:52

呢個program只係方便輸入,仍然係要靠部電話(上面張sim咭)send個message
出去既。其實佢都有缺點,就係雖然可以o係電腦log低你send過d乜野出去,
但電話就完全冇記錄,同埋無發從電話裏提取收到既message。

OTIS401 發表於 2011-4-21 20:38

這個程式
好似係64位元的作業系統上係用不著的...

DF11 發表於 2011-4-26 03:33

Nokia個PC / Ovi Suite 本身已經有呢個功能

fai 發表於 2011-4-28 13:17

我都係POST完呢篇之後先留意NOKIA PC SUITE。之前唔想
o係電腦裝咁多野所以冇裝。呢個program作為一個小utility都
算ok既。

原帖由 DF11 於 2011-4-26 03:33 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
Nokia個PC / Ovi Suite 本身已經有呢個功能
頁: [1]
查看完整版本: 【分享】Microsoft SMS sender