hkth 發表於 2011-5-6 18:13

[新聞轉貼] 港鐵暫收回沙中綫環評報告

香港電台報導:
港 鐵 暫 收 回 沙 中 綫 環 評 報 告

--落成時間恐怕又要延誤了! :Q

053h4 發表於 2011-5-6 18:32

HU6455 發表於 2011-5-6 19:34

都係算啦, 咁起又嘈, 點起都嘈, 不如唔好起, 反正都係照嘈
哈:lol

barking 發表於 2011-5-6 20:04

港鐵即係點呀? 自己淆底? 仲話要2020年 難 以 預 料 項 目 延 遲 完 工 的 日 期 。 :@
都係一句, 要起既早就起好咗, 正如高鐵咁話起就起, 區域快綫(新界一站, 九龍一站)呢個概念都skip咗
當然, 東鐵-中環段擺明同既有過海綫爭客, 講求盈利的公司拖慢板可見其司馬昭之心

stevenlim84 發表於 2011-5-6 22:03

最重要係沙中線不是港鐵找數,拖耐D造價高D,顧問費更高。

053h4 發表於 2011-5-6 22:25

a_drew 發表於 2011-5-7 00:05

典型香港垃圾政治鬥氣, 即係晒氣
香港人以後自求多福啦!!;P

ahbong 發表於 2011-5-7 01:13

原帖由 barking 於 2011-5-6 20:04 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
港鐵即係點呀? 自己淆底? 仲話要2020年 難 以 預 料 項 目 延 遲 完 工 的 日 期 。 :@
都係一句, 要起既早就起好咗, 正如高鐵咁話起就起, 區域快綫(新界一站, 九龍一站)呢個概念都skip咗
當然, 東鐵-中環段擺明同 ...
閣下抽水之前,到底有無睇過果篇新聞架 ?:L

件事係法庭裁決引起,港鐵要是霸王硬上弓,一樣會有人司法覆核,最終拖得仲耐。

|_arco 發表於 2011-5-7 02:05

epsilon 發表於 2011-5-7 03:36

原帖由 |_arco 於 2011-5-7 02:05 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
唔係呀,如果無人違法嘅,法庭會阻止到佢咩?
依家有人做唔足,唔跟規矩做野,咁都要話番阿姐告上法庭唔啱呀? 唔話犯法果個先?

而家係司法機構判定法例不夠全面,即係話立法原意太狹窄,
咁基於立法原意去執法嘅環保署,同埋按照法律條文去守法嘅項目倡議人,
都係絕對冇做過任何不合法嘅行為,你話佢哋犯法係講唔通嘅。
頁: [1] 2
查看完整版本: [新聞轉貼] 港鐵暫收回沙中綫環評報告