da54 發表於 2011-5-23 23:34

我想訪問下樓主點解咁想入九巴.....

HR2174 發表於 2011-5-23 23:44

回復 9# 的帖子

印象中對面海公司請既兼職
係唔 expect 人地當暑期工黎做
除非你去 in 個陣實牙實齒應承佢長做

如果唔係
可以話唔駛指望有得做

2500 發表於 2011-5-24 00:03

當知道個薪酬相信係8K以下
同吾轉POST無乜加薪機會(由公司安排)
雖然係幾清閒(每更忙兩至三小時)
但要輪班同輪更吾係人人接受到:Q

jm7120 發表於 2011-5-24 03:14

其實你知唔知要做乜﹖呢個位都請街外人架!
但係唔好諗個位好嘆,你啲老友紅日放假但你要返工,同女朋友相處少咗,佢會唔會唔高興先﹖
黑雨、8號風球要第一個返工!你好好諗吓先做啦!

人工依家8千多元未到九千,年年加人工既!

3ASV174 發表於 2011-5-24 03:31

原帖由 HR2174 於 2011-5-23 23:44 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
印象中對面海公司請既兼職
係唔 expect 人地當暑期工黎做
除非你去 in 個陣實牙實齒應承佢長做

如果唔係
可以話唔駛指望有得做
黃橙公司請暑期工既話,係會講明請暑期工,
不過黃橙公司既暑期工只會請大專生,
所以有關既招聘啟事只會o係某一兩間大學既 internal job board 裡面刊登,
對象只係有關院校既 current student,
呢o的職位空缺,官網唔會睇得到。

不過人工就真係好低,
連月薪車長底薪一半都無。

bustop 發表於 2011-5-24 09:39

原帖由 jm7120 於 2011-5-24 03:14 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
其實你知唔知要做乜﹖呢個位都請街外人架!

我見好多板友都反問樓主知唔知份工做乜.
其實我真係唔知份工做乜.
有冇人可以介紹下派更員係咩.
有冇機會做到「消息人士」拿第一手資料貼B0板架?

neosan 發表於 2011-5-24 12:18

原帖由 bustop 於 2011-5-24 09:39 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

有冇機會做到「消息人士」拿第一手資料貼B0板架?

B7版機會大D~~

Anpretext 發表於 2011-5-24 12:38

暑期工既話去會展/酒店炒散好賺過做派更喔:lol

同埋你岩岩中七畢業, HR姐姐都好難請你個喎...

JH1912 發表於 2011-5-24 14:07

其實我之前都申請過 KMB 個客戶熱線服務助理,
但係果陣時因為畢業無耐(07年,中五),加上見工經驗唔多,
所以最報都無比 KMB 錄用...出左信話唔成功錄用~
記得當時見工既時候,見我果位師兄一路都執住我"工作經驗少"呢一Part黎問我點解覺得佢要請我,
所以我都估計 KMB 係想請d有經驗既人去擔任呢份工

其實我另外想搭單問下呢度咁多位師兄,
知唔知道見新城既 Clerk 有咩野重點係要注意?
事緣早排in左新城clerk,聽日會上去見工.
但我review番個官網,其實佢無標明工作既範圍,福利同埋其他關於呢份工既資料
有無師兄可以略略咁講下呢個post 既info.?

4600 發表於 2011-5-24 17:24

回復 19# 的帖子

早幾年去見過,面試前會有skill test,包括中英文打字和access
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 九巴派更員