peter121484 發表於 2011-6-7 23:41

ipt4電量顯示問題!!

[隱藏]                                                                                                                                                                                                                                我部ipt4用左半年,一直都無事,不過近幾日嚿電個%開始有問題...Full charge 左,然後unplug只係show96% , 睇左10mins YouTube 得番9% , 跟住off左 , 之後再turn on , 竟然有90% = =''

跟住用safari , 一分鐘跌5% , 再放佢一陣又升 , 一直跳來跳去...玩玩下GTA ,又自動關機...
請問各位c hing我部機發生咩事?有咩方法解決?(JB and un-JB 情況一樣)

如果要去銀城換機點去???? Thank You^^

NC8285 發表於 2011-6-7 23:56

想問樓主你部機而家有冇JB到先?!:o

peter121484 發表於 2011-6-8 11:16

no ^^~

kei_hk 發表於 2011-6-8 12:52

似係舊電有「假死」問題﹐又或件軟件有問題。

處理方法﹐先回覆出廠設定﹐看看有沒有問題。如問題仍在﹐即是電本身或底版問題﹐要去維修/換機。

peter121484 發表於 2011-6-8 13:49

restore N 次都一樣= =''
去銀城換機點去???

頭文字TRIDENT 發表於 2011-6-8 14:17

你部機舊電無發熱已經係偷笑

AVD1 發表於 2011-6-8 15:48

原帖由 peter121484 於 2011-6-8 11:16 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
no ^^~
照道理 iPT 唔 JB 好似唔會 show 電量百分比架 wor ~
我自己個部 iPT 就因為 JB 左而 show 出黎, 至於佢 show 出黎個個數我係唔會作為參考而唔會盡信,
因為佢成日都跳黎跳去 o既 ~ 好似一時 60%, 一時又會 63%, 突然又會去返 59% 咁 ~

peter121484 發表於 2011-6-8 16:25

原帖由 AVD1 於 2011-6-8 03:48 PM 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

照道理 iPT 唔 JB 好似唔會 show 電量百分比架 wor ~
我自己個部 iPT 就因為 JB 左而 show 出黎, 至於佢 show 出黎個個數我係唔會作為參考而唔會盡信,
因為佢成日都跳黎跳去 o既 ~ 好似一時 60%, 一時又會 63%,...
現在最大問題係玩10mins就「無電」, 我唔知去唔去換好= =無 JB 都會show 20% left , 10%left

peter121484 發表於 2011-6-8 16:27

原帖由 頭文字TRIDENT 於 2011-6-8 02:17 PM 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
你部機舊電無發熱已經係偷笑
有呀= ='' 仲好熱

OTIS401 發表於 2011-6-8 19:58

ipod touch個電池percentage始終都唔係原裝
要靠Jailbreak才可以實現,唔準確的話實屬正常...

btw,咁多代ios
iphone同ipad都有內置的battery percentage顯示
但ipod touch到了ios5都還是未有...
頁: [1] 2
查看完整版本: ipt4電量顯示問題!!