KMB-ATE1 發表於 2011-11-5 18:33

上環站無限極大堂改動

今朝搭車見到上環站 (無限極廣場大堂) 貼左 poster,話 11 月 13 日起新入閘機位會啟用(係落電梯後轉右,不過唔係原本個位)。(poster 圖後補)
另外 A-D 出口大堂售票機側邊裝左部 e分鐘著數,不過唔知幾時會啟用。

報告完畢

nwfb1001 發表於 2011-11-6 00:31

delete

hkaiw 發表於 2011-11-6 13:35

原帖由 KMB-ATE1 於 2011-11-5 18:33 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
今朝搭車見到上環站 (無限極廣場大堂) 貼左 poster,話 11 月 13 日起新入閘機位會啟用(係落電梯後轉右,不過唔係原本個位)。(poster 圖後補)
另外 A-D 出口大堂售票機側邊裝左部 e分鐘著數,不過唔知幾時會啟用。
之前的通告指是要到2012年12月才完成,那樣會否是指林士站預留月台的改建工程、月台層的擴建工程等要到明年尾才能完成呢?

hkth 發表於 2011-11-8 13:05

港鐵今天(2011年11月8日)終於出新聞稿了:
上環站大堂展新貌

rickywk 發表於 2011-11-9 08:50

A-D大堂(算唔算西大堂?)E分鐘著數機已啟用

cx734 發表於 2011-11-10 15:08

今早行過,林士站預留月台層已拆圍板,預留月台已完全封左,變成一幅牆

nwfb1601 發表於 2011-11-10 20:51

搭單:林士站月台上大堂方向0既通道多0左塊出口指示牌(指向落東
行月台0既通道),唔知係配合今次0既改動,定係為三年後西港島線
通車而整定。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/rolleyes.gif

aPower 發表於 2011-11-10 22:33

Henrycheung0902 發表於 2011-11-11 19:03

在原有月台邊緣建牆

hkaiw 發表於 2011-11-12 18:08

是日一攝:

頁: [1] 2
查看完整版本: 上環站無限極大堂改動