kay 發表於 2011-11-13 18:38

想換KB Android手機

依家部galaxy580都用左年幾
覺得都係唔多慣打字,成日打錯野

依家就想換手機兼上台,個focus都係落有KB既手機方便工作

大路既應該會揀SE Xperia Mini Pro
HTC Cha Cha我唔係幾接受到佢個look..同埋玩部份APPS會有問題
MO記既XT316最平,我就想起部MB511應該會好D

唔知各位有咩意見?有無一D我無講既型號又OK?

謝謝。

gordon 發表於 2011-11-13 22:54

呢個情況我會買SE Xperia pro

kay 發表於 2011-11-14 07:51

原帖由 gordon 於 2011-11-13 22:54 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
呢個情況我會買SE Xperia pro
我成日都遺忘佢,不過呢部野爆budget:time:
似乎都係非SE不能...

KG1428 發表於 2011-11-14 22:11

自己而言就Milestone 3
XT316屏幕較小和打字不方面
Milestone3打字較方便。

NC8285 發表於 2011-11-14 22:12

樓主你既budget係幾多先?同埋介唔介意水貨?:handshake

cn2661_2d32 發表於 2011-11-15 03:23

個人仍用緊Xperia Mini Pro
規格差唔多.係mon細少少

AVD1 發表於 2011-11-15 14:33

原帖由 cn2661_2d32 於 2011-11-15 03:23 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
咁呢個價錢又有埋 QWERTY 選擇真係唔多
應該話有 Keyboard o既 Android 機其實已經唔多架啦,
新機黎講得 Xperia Pro, Mini Pro, Milestone 3, Desire Z*

Desire Z 已經係去年 o既產物 ~

上面 o既機係全 QWERTY 個種, 而唔係 XT316 個種 o既 QWERTY KB ~
不過我就一定唔會揀 XT316 個種類型 o既 Keyboard 機 (買呢種我寧靜用 BlackBerry) ~

kay 發表於 2011-11-15 20:31

原帖由 cn2661_2d32 於 2011-11-15 03:23 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
話時話,呢部野舊電係咪好弱?

我識以前D同事用呢部機,叉飽電1個早上就無晒D電(都係用手機做野,例如email)
後尾先知佢部機都係差唔多半年前買,但舊電又會咁水皮....

其實mon反而唔係問題,我部galaxy 580都唔係好大姐
只不過對眼散光就真係嚴重左ge

三叔我見都有KB手機,但香港好似無得賣
而且都想試下玩其他型號...今次應該都會上埋上網plan,唔駛成日係街搵WIFI....

cn2661_2d32 發表於 2011-11-15 22:37

原帖由 kay 於 2011-11-15 20:31 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

話時話,呢部野舊電係咪好弱?

我識以前D同事用呢部機,叉飽電1個早上就無晒D電(都係用手機做野,例如email)
後尾先知佢部機都係差唔多半年前買,但舊電又會咁水皮....

其實mon反而唔係問題,我部galaxy 580都唔係好大姐
只 ...

呢個係2.3.3 os的bug

up左2.3.4之後, 3g開足,msn standby, 早上7點開機勉強捱得到晚上9點幾10點.
*mini pro冇半年...佢係8月機:victory: 我係第一水買.睇住佢firmware upgrade越來越順同省電.bugs都fix左.
係個mon真係細左d.否則呢部野係好野.
2180呢個價真係抵到爛.

另外,我用緊新世界2.75g 無限上網...
速度lock左做EDGE,但mode係行HSDPA, 所以可同時入call同上網.
一般msn whatsapp上網完全唔覺有慢到.係market update果陣會等到炆,

~誰@359~ 發表於 2011-11-17 02:42

我一個月前買Xperia Pro,上埋人仔出機,三千銀有找
而家唔知有冇再平d添…

老實,我用左一個月Xperia Pro,都好慶幸部機夠大、keyboard夠闊
如果窄d既話,我唔知會唔會手指公撞手指公…:L
頁: [1] 2
查看完整版本: 想換KB Android手機