KR4210 發表於 2011-11-23 18:10

市區線另一款充氣門膠

本人所見A199-C199-D759-B469都裝了呢款充氣門膠,
未知D782-C176-A176有冇換做呢款充氣門膠.
但充氣門膠並冇運作.

之前D782-C176-A176測試果款充氣門膠行直路都可以減低嘈音o既,
但轉彎時都係嘈:Q

Welcome discuss

3ASV467 發表於 2011-11-23 20:35

出返黎個日全車已經係咁

其實應該係同一套黎…
只係今次無包晒成隻車門

mc_ruby 發表於 2011-11-23 22:39

早幾日等TKL都見到lee款門ge車,,,,但冇留意編號
當時因為佢行康城所以冇上到車,,,到關門先留意到d關門聲有分別,,,,再望下d門先知
樓主果架行咩線??

toyl 發表於 2011-11-23 22:45

回復 3# 的帖子

只此一抽,別無分號。
此車屬觀塘線,但將軍澳線M車都由觀塘線派1-2抽,所以都有機會在將軍澳線出現。

93A_S3_6:30am 發表於 2011-11-23 23:04

我都坐過呢抽車,
唔知關唔關無包門底事,感覺比另一抽試驗車仲要差…

總括泥講:M車噪音問題無得救:L

bombardier 發表於 2011-11-23 23:04

前日所見,TKL D782 C176 都有裝充氣門ge金屬框但冇裝門欖個位,門欖個度有好多釘痕,覺得似係有部件被移除,而金屬框條坑裡面我見唔倒有充氣門膠......其實係唔係個測試已經完左而遺下ge設置?

原帖由 mc_ruby 於 2011-11-23 22:39 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
早幾日等TKL都見到lee款門ge車,,,,但冇留意編號
當時因為佢行康城所以冇上到車,,,到關門先留意到d關門聲有分別,,,,再望下d門先知
樓主果架行咩線??

開關門聲有分別~? ,我自己聽就覺得一樣......   你指係「第一、二代」列車同「第三代」開關門聲係唔同? D782 係「第三代」...

KR4210 發表於 2011-11-24 00:24

原帖由 93A_S3_6:30am 於 2011-11-23 23:04 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
我都坐過呢抽車,
唔知關唔關無包門底事,感覺比另一抽試驗車仲要差…

總括泥講:M車噪音問題無得救:L
由一開始試充氣門膠有包底係得D782-C176-A176 3卡,
跟住就如3ASV467兄所言全抽
A199-C199-D759-B469-C469-D782-C176-A176都加裝/改為冇包底版,
但今日搭到呢抽個充氣門膠冇運作過

AV512 發表於 2011-11-24 20:57

原帖由 KR4210 於 2011-11-24 00:24 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

由一開始試充氣門膠有包底係得D782-C176-A176 3卡,
跟住就如3ASV467兄所言全抽
A199-C199-D759-B469-C469-D782-C176-A176都加裝/改為冇包底版,
但今日搭到呢抽個充氣門膠冇運作過 ...
愚問:其實嚿膠點運作..?

dippy 發表於 2011-11-24 23:23

頁: [1]
查看完整版本: 市區線另一款充氣門膠