Phoenix 發表於 2011-11-23 19:41

愚問:「張飛」是否真的會過期?

假如我忘了哪天是發票日,結果超過1個月才使用該票,

那麼到時我會否入不到閘,能否去票務處換過一張新的?

謝謝解答

dennislokawai 發表於 2011-11-23 22:11

你可以拎張飛去票務處check番到期日子,
我果次check兩張9月尾/10月頭換既飛,
結果check到係兩張一同11月15日先到期。

minglo04 發表於 2011-11-23 23:36

今日咁岩拎過兩張10月中/尾換既飛去check
12月15號到期:victory:

LF139@72 發表於 2011-11-24 13:25

原帖由 Phoenix 於 2011-11-23 19:41 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
假如我忘了哪天是發票日,結果超過1個月才使用該票,

那麼到時我會否入不到閘,能否去票務處換過一張新的?

謝謝解答

張票過左期, 點會換比你呀= =
寫到明30天有效(但根本係超過30天比你), 咁你都唔用就係你自己問題了 .....

toyl 發表於 2011-11-24 14:10

回復 4# 的帖子

況且樓上板友都查過,實際上限期超過30日以免遲派飛比少日數,今次都好大機會逾期不換。

lrv1092 發表於 2011-11-24 20:40

下... 但我7月換左2張
到11月中先有機會用左去, 結果2張都用到!
MTR CLUB既紀念票 我又係通常過左1個月先用都用到...
仲以為係嚇下人, 等人快d用左佢, 可以再派多幾輪

busfunfun 發表於 2011-11-24 22:16

原帖由 lrv1092 於 2011-11-24 20:40 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
MTR CLUB既紀念票 我又係通常過左1個月先用都用到...
仲以為係嚇下人, 等人快d用左佢, 可以再派多幾輪 ... 有紀念性ge車票都有呢個條款
所以係冇關係ge:handshake

kp3011 發表於 2011-11-25 13:27

原帖由 lrv1092 於 2011-11-24 20:40 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
仲以為係嚇下人, 等人快d用左佢, 可以再派多幾輪 ...

7 月個批的確係無限期

港鐵員工 發表於 2011-11-25 20:24

lsc04d11 發表於 2011-11-25 22:16

講真,諗深一層,佢又唔係每日五點幾開始將D飛入data,都係一批批入哂data拎去客務中心,星期一又係派呢D,星期四又係派呢D,到星期五下午派完換過一批,唔通第一批既真係第31日用就冇咩??

30日內只不過提提你唔好唔記得唔用飛....而且港鐵係想回收D飛循環再用家麻...

紀念票唔會收番就定個實則日期(並非30日後),方便記數...
頁: [1] 2
查看完整版本: 愚問:「張飛」是否真的會過期?