NERC450 發表於 2011-12-21 21:42

港鐵車廠開放日

為答謝友禮會會員一直支持,特安排是次載客列車及工程車展覽供會員參觀,會員更可帶同一位親友一同前往。當日會展出三部載客列車及兩部工程車,全新的工程車更從未公開展出,屆時更有列車清洗過程示範,節目精彩。入場券已待領取,先到先得,切勿錯過。

日期: 2012年1月8日(星期日)
地點: 港鐵九龍灣車廠(牛頭角警署側) 九龍灣大業街33號 (港鐵九龍灣站A出口 / 沿德福廣場二期三樓UNIQLO側扶手電梯至地下,右轉前行)
參觀時間:
第一節*: 上午9時15分-上午11時; 第二節*: 上午11時30分-下午1時15分; 第三節: 下午4時15分-6時15分
清洗列車時間: 第一節: 上午10時25分; 第二節: 下午12時40分; 第三節: 下午4時55分
領取入場券: 2012年1月5日或之前,到「e分鐘著數」機下載入場券一張(兩位用) 。每位會員只限領取其中一個時段入場券一張,參觀時段一經選定,不能更改。入場券先到先得,送完即止。

*參觀約於清洗列車活動後完結,參加者須依指示離開車廠。

如有查詢,請致電港鐵友禮會熱線 2993 4375

參觀者請留意以下事項:
1. 參觀活動適合10-64歲人士。因參觀者需長時間站立、行走及上落工作梯,請注意身體健康狀況。建議參觀者穿輕便服裝及平底鞋出席。
2. 港鐵車廠為禁制範圍,參觀者必須遵照大會工作人員及保安人員之指示於指定之參觀地方活動。有關進入車廠注意事項 。
3. 參加者出席本活動表示同意有關的相片及錄像可能於報章、雜誌、其他媒體或港鐵公司相關的發佈途經等播出或刊載。如對私隱政策有任何查詢或疑問,歡迎發電郵至PDPO@mtr.com.hk,與我們的個人資料私隱主任聯絡。
4. 香港鐵路有限公司保留隨時更改或取消是項活動,毋須事前通知。
5. 如有任何爭議,香港鐵路有限公司保留一切最終決定權。

進入車廠注意事項
1. 入場前,請出示入場券正本及附有相片的有效身份證明文件登記。
2. 車廠範圍內不淮吸煙及飲食。
3. 請勿帶氫氣球或金屬汽球進入車廠。
4. 請注意車廠路面或有不平。
5. 請勿於車廠內奔跑、隨意攀爬或觸摸任何車廠物件。

(From my MTR Member website)

JA5674 發表於 2011-12-21 22:17

好似唔係個個有咁喎..
我login左唔見有呢樣野既? :o

mckhgc 發表於 2011-12-21 22:18

「三部載客列車」,唔知會唔會就係M,K,C ?:lol

conan9010 發表於 2011-12-21 22:38

有得諗喎....唔洗$$$$我實去:lol

港鐵員工 發表於 2011-12-21 22:47

JA5674 發表於 2011-12-21 22:57

原帖由 港鐵員工 於 2011-12-21 22:47 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

其實我有MTR家屬證
可唔可以係當日入去參觀?
你話呢? "港鐵員工":L
我諗除左果張入場劵之外, 仲有其他識別先可以係活動範圍..
唔係要名額做咩...

kei_hk 發表於 2011-12-21 23:19

原帖由 JA5674 於 2011-12-21 10:57 PM 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

你話呢? "港鐵員工":L
我諗除左果張入場劵之外, 仲有其他識別先可以係活動範圍..
唔係要名額做咩... 按上面#1所理解﹐應該只是看"入場卷"﹐1張入場卷加以2人使用。

可能入場卷發出時﹐會根據MTR Club資料﹐已經註明人名﹐但另1位應該是任何人都可以(需符合10-64歲等條件)

有"家屬証"都可以在是次活動進入車廠﹐不過前題是有"入場卷"或與有"入場卷"的朋友同行囉。

93A_S3_6:30am 發表於 2011-12-22 01:27

估唔到無搞咁多年之後竟然再有機會開返九龍灣廠,

咁睇照計每場係得一次洗車表演,人數限制應該係因為咁而設立,
希望拎到飛啦~~

hkaiw 發表於 2011-12-22 07:37

今早在太古站的「e分鐘著數」機選擇不到有入場券下載:@...

KRS991@D347 發表於 2011-12-22 09:10

葵芳部著數機都沒有
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 港鐵車廠開放日