2ac 發表於 2006-2-15 19:18

UPDATE左sp1補丁, 一看戲, 就死機

這是codec的問題定係sp1的問題?
只要一開影像檔就死機, 仲要係必死, 一秒都睇唔到

唔知係乜野原因呢?

如果情況繼續下去, 看來無人會再update sp1補丁;P

ATE24 發表於 2006-2-15 19:31

原帖由 2ac 於 2006-2-15 19:18 發表
這是codec的問題定係sp1的問題?
只要一開影像檔就死機, 仲要係必死, 一秒都睇唔到

唔知係乜野原因呢?

如果情況繼續下去, 看來無人會再update sp1補丁;P
甚麼的 SP1……

完全唔明你講乜……;P

2ac 發表於 2006-2-15 19:45

原帖由 ATE24 於 2006-2-15 19:31 發表

甚麼的 SP1……

完全唔明你講乜……;P

microsoft windows XP professional (SP1補丁, 在windows update那兒d/l)

講得唔清楚添:$

kp3011 發表於 2006-2-15 20:16

Perhaps update to SP2 first.

Then try to download the most up-to-date codec.

fmjohn 發表於 2006-2-15 20:19

原帖由 2ac 於 2006-2-15 19:45 發表

microsoft windows XP professional (SP1補丁, 在windows update那兒d/l)

講得唔清楚添:$

SP1已經出了多年,
不存在有無人會再UPDATE的問題,
你的應只是個問題。

238X 發表於 2006-2-16 22:57

SP1, SP2 的補丁係唔同時代咁解。而家 SP1 已不能提供
足夠保障,請先更新至 SP2,下載全部更新,再掃一次毒。

我相信樓主部機已經中招,因為我年半之前部新機都係咁,
果陣都已經係 SP1 (但未出 SP2)

2ac 發表於 2006-2-16 23:01

原帖由 238X 於 2006-2-16 22:57 發表
SP1, SP2 的補丁係唔同時代咁解。而家 SP1 已不能提供
足夠保障,請先更新至 SP2,下載全部更新,再掃一次毒。

我相信樓主部機已經中招,因為我年半之前部新機都係咁,
果陣都已經係 SP1 (但未出 SP2)

原來如此, 等我試試看
謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: UPDATE左sp1補丁, 一看戲, 就死機