marioso 發表於 2006-2-26 12:18

ipod nano幾問(再問)

小弟近呢幾日買左部1gb 既iPod Nano,有幾個問題想問

1.我想問o個舊電平均可以用幾耐度?因為部機好似食電食得好快咁

2.如果當左佢係磁碟咁用,唔知仲可唔可以聽歌呢?

3.有咩方法係可以令到佢冇咁快花?(d人話好易花,但我部仲未花住- -)

Thanks for Answering^^"

LW1 發表於 2006-2-26 14:30

原帖由 marioso 於 2006-2-26 12:18 發表
小弟近呢幾日買左部1gb 既iPod Nano,有幾個問題想問

1.我想問o個舊電平均可以用幾耐度?因為部機好似食電食得好快咁

2.如果當左佢係磁碟咁用,唔知仲可唔可以聽歌呢?

3.有咩方法係可以令到佢冇咁快花?(d人 ...

1:電池充滿後可連續使用14小時,但不包括經常skip歌,shuffle,著燈,
用Equalizer,sound check等等!

2:當harddisk用時,播歌功能會暫不能用!

3:貼保護貼,套上保護套等可以防止刮花機身!千祈唔好放落褲袋,尤其是牛仔褲,有機會會拗斷畫面!
之前我見好多案例喇!

marioso 發表於 2006-2-26 15:26

原帖由 LW1 於 2006-2-26 14:30 發表

1:電池充滿後可連續使用14小時,但不包括經常skip歌,shuffle,著燈,
用Equalizer,sound check等等!

2:當harddisk用時,播歌功能會暫不能用!

3:貼保護貼,套上保護套等可以防止刮花機身!千 ...
多謝解答:)

另加問數個問題:

4.如果部機有咩事,o係一年內保養期拎番廠整要收幾$$?

5.噤住">II"呢個制等於關機,但呢種係咪已經完全將部機shut down左ga la?

6.部機其實係咪唔足1gb ga?因為我睇番部機入面得892mb???

再次thx foe answering

LW1 發表於 2006-2-26 18:24

原帖由 marioso 於 2006-2-26 15:26 發表

多謝解答:)

另加問數個問題:

4.如果部機有咩事,o係一年內保養期拎番廠整要收幾$$?

5.噤住">II"呢個制等於關機,但呢種係咪已經完全將部機shut down左ga la?

6.部機其實係咪唔足1gb ga? ...

4:一年內拎返上去CASE,除非證實人為破壞,否則唔使收錢!

5:係!不過要Hold埋個Hold掣!

6:一般來講都會係比聲稱的少,1000K同1024K的分野,加上有部份位置係預留,
唔會用!所以892MB係正常的!

marioso 發表於 2006-3-4 23:35

想問問apple 既專門店/維修部門o係邊?
好黑仔地..舊電真係有事= ="要拎去睇睇
而家部機平均最多聽到3-4個鐘(淨聽)

LW1 發表於 2006-3-5 09:46

原帖由 marioso 於 2006-3-4 23:35 發表
想問問apple 既專門店/維修部門o係邊?
好黑仔地..舊電真係有事= ="要拎去睇睇
而家部機平均最多聽到3-4個鐘(淨聽)

借問有冇試過用火牛叉電?如果純粹以USB搭電腦叉電效果會冇咁好,
建議閣下用盡所有電(放電),再用火牛返叉試試!

CASE地址~~銅鑼灣Time Square 國民西敏大廈20/F

edhong 發表於 2006-3-5 09:57

marioso 發表於 2006-3-5 15:25

原帖由 edhong 於 2006-3-5 09:57 發表

two methods are same, but you should charge it full once. (of course can't switch off the computer)

address as above, also see here : http://applecare.appleclub.com.hk/asp.html

* they wil ...
of course i charged it full first time!:'(

Thanks very much!(I've just only bought it a week ago.....)

flora 發表於 2006-3-5 20:18

我試過跌過部機落地下, then 本來仲好好地,
但噚日開始聽唔到, 我想問下, 如果拎去整, 佢會否幫我整a?

8888888888 發表於 2006-3-6 08:36

原帖由 flora 於 2006-3-5 20:18 發表
我試過跌過部機落地下, then 本來仲好好地,
但噚日開始聽唔到, 我想問下, 如果拎去整, 佢會否幫我整a?
有冇reset過ar~?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: ipod nano幾問(再問)