kokchun 發表於 2006-3-2 21:37

[問] 青衣 → 寶達

近青衣南的..

不過搭42太慢
42C都唔見得快好多..不過無方法既話都要搭
不過應該轉13M定98A好?

仲有無其他方法快過42C ?

另問全程時間..thx

dennis28a 發表於 2006-3-2 22:15

原帖由 kokchun 於 2006-3-2 21:37 發表
近青衣南的..

不過搭42太慢
42C都唔見得快好多..不過無方法既話都要搭
不過應該轉13M定98A好?

仲有無其他方法快過42C ?

另問全程時間..thx

地鐵係轉車同站多,我唔建議搭;42、42C 係青衣、葵涌有排行,不過 42C 轉車方便……

我建議可考慮 42C -> 觀塘地鐵站 -> 93K/98A 最方便
(無車先好搭 13M,因為秀茂坪有排行)

當然,理論上係 42 -> 順利 -> 小巴最快

dongfeng 發表於 2006-3-2 22:50

原帖由 dennis28a 於 2006-3-2 22:15 發表

地鐵係轉車同站多,我唔建議搭;42、42C 係青衣、葵涌有排行,不過 42C 轉車方便……

我建議可考慮 42C -> 觀塘地鐵站 -> 93K/98A 最方便

當然,理論上係 ...
另一方法:乘42C到藍田地鐵站總站,然後轉乘綠小71A往寶達總站。

KE7782 發表於 2006-3-2 23:18

借問樓主幾點出發呢?何時要到目的地呢?

cong 發表於 2006-3-2 23:26

kokchun 發表於 2006-3-2 23:46

我大約係星期五下晝一點出發的..
至於時間..總之合理便OK啦~~

原帖由 dennis28a 於 2006-3-2 22:15 發表

當然,理論上係 ...

42係順利轉甚麼小巴?

原帖由 dongfeng 於 2006-3-2 22:50 發表

另一方法:乘42C到藍田地鐵站總站,然後轉乘綠小71A往寶達總站。

同98A相比..小巴快定巴士快?

原帖由 cong 於 2006-3-2 23:26 發表
搭43c出美孚轉98c (但係經旺角有可能塞車)

呢個都OK喎..不過要幾耐時間呢?

Anyway先謝上面版友~

GK2586~呀光 發表於 2006-3-2 23:55

kwwong1 發表於 2006-3-3 00:30

原帖由 kokchun 於 2006-3-2 23:46 發表

同98A相比..小巴快定巴士快?

98A 快
因為你上98A 架42c 可能未到藍田
建議係觀塘地鐵巴總或者觀塘遊樂場轉車,行路少麻

cong 發表於 2006-3-3 09:45

HY671 發表於 2006-3-3 12:09

原帖由 kwwong1 於 2006-3-3 00:30 發表
98A 快
因為你上98A 架42c 可能未到藍田
建議係觀塘地鐵巴總或者觀塘遊樂場轉車,行路少麻

仲要有轉乘,98A果程冷馬收$1.4, 熱狗收$0.8,抵過坐小巴。

原帖由 kokchun 於 2006-3-2 23:46 發表

42係順利轉甚麼小巴?

42去到順利(未到總站)要落車轉95,冇小巴由順利去寶達。

頁: [1] 2
查看完整版本: [問] 青衣 → 寶達