cheungtszfung 發表於 2006-3-8 19:00

暑期兼職一問

往年政府圖書館都會請會考生做暑期工,但點解今年到而家連通告都未出?(往年係3月出通告):o

jv2004 發表於 2006-3-19 11:48

原帖由 cheungtszfung 於 2006-3-8 19:00 發表
往年政府圖書館都會請會考生做暑期工,但點解今年到而家連通告都未出?(往年係3月出通告):o

Plz refer to the following URL of HKPL :call:
http://www.hkpl.gov.hk/tc_chi/job_van/job_van.html

SSBT 發表於 2006-3-19 14:51

小弟都係尋日走去圖書館先知 ..
今日拎左form ..
唔知抽唔抽中我添呀 ..

我想知呢,
係咪張form 可以交去任何一間圖書館?
佢真係請你的話,
係咪會派你去你住果區既圖書館?

廿五號就截止囉 ..
係就快手 ..

marioso 發表於 2006-3-19 18:12

原帖由 SSBT 於 2006-3-19 14:51 發表
小弟都係尋日走去圖書館先知 ..
今日拎左form ..
唔知抽唔抽中我添呀 ..

我想知呢,
係咪張form 可以交去任何一間圖書館?
佢真係請你的話,
係咪會派你去你住果區既圖書館?

廿五號就截止囉 ..
係 ...
張form 係可以交去任何圖書館
係...

今年apply時間咁短既...唔係舊年同事講過我知都唔知- -

virus 發表於 2006-3-19 19:36

marioso 發表於 2006-3-19 21:53

原帖由 virus 於 2006-3-19 19:36 發表

近幾年都係,
基本上一定有大把人交表,
長短對圖書館來說不是問題。

另今年加了人工,
$3965,
回復2002-03年時的水平。
唔成問題??唔係咁舊年唔應該會遲左成大半個月....

有冇搞錯呀..$3965...我舊年做左...蝕哂XD

HM3835 發表於 2006-3-20 01:28

申請人須於2006年3月25日下午5時前把填妥的申請表格連同准考證影印本乙份(請勿夾附正本文件)
3月25日前?3月25日准考證都未派~睇個款都無得申請:@

cktse 發表於 2006-3-20 01:32

咁既話咪無人申請到?
佢淨係accept有准考證既人咋喎

virus 發表於 2006-3-20 01:59

lamkw711 發表於 2006-3-20 20:09

咦?
2002年唔係$3985咩?唔通我記錯?
我係2001年o個屆既,人工有$4,1xx

想提示返各位想申請做學生暑期助理o既你,
申請表係會集中處理,唔係話交邊間圖書館就去邊間圖書館,
我個陣時o係青衣交表,結果去o左大會堂做...好遠

我申請o個陣,係要將份表交返學校蓋印以證明申請人係學生,
不過o個陣時我未有准考證,就如virus兄所講交份核對表影印本去,
到interview個陣先至補交,其實有好多人都係面試日先至補交准考證

不過各位要有心理準備,申請表係"抽獎"咁抽…唔一定個個都有機會面試
頁: [1]
查看完整版本: 暑期兼職一問