tomchen 發表於 2006-4-5 23:07

原帖由 mingobus 於 2006-4-5 22:34 發表

唔該晒師兄o既解答~:)

唔知我部機o既watt數係睇邊個呢,
現付一圖

250W
FSP 牛屬良品,只是壞了風扇的話給識得整的人吧,掉了就太可惜,又製造垃圾。

tonytsang_hk 發表於 2006-4-5 23:21

勁量牛好過GTR
但我都唔推介
不如比多少少買seventeam 長城 silent express(OEM Enermax)仲好
250-270不等

tonytsang_hk 發表於 2006-4-5 23:22

原帖由 ChickenTong 於 2006-4-5 22:28 發表

有米既就牛魔王同SPI(~300-400)
實惠既就勁量牛同GTR(~200)
慳錢搵命搏既就G-tech同不知名牛啦(~50-100)

最好就黃金同高登啦,不過提防黑店
同埋要睇下你邊區,唔想舟車勞動既就近近地都得啦

ps.睇黎你都 ...

我覺得牛魔王都係睇型號..而家得PM系好
HE有d cap係雞野

superay 發表於 2006-4-5 23:43

SPI/FSP火牛..風扇多數是焊落火牛內的底板,除了焊錫之外,亦可把舊風扇的電線從底板剪去,然後裝新風扇,由火牛外的供電線拉翻條線入牛......
當然換過隻更方便

tonytsang_hk 發表於 2006-4-6 07:30

原帖由 superay 於 2006-4-5 23:43 發表
SPI/FSP火牛..風扇多數是焊落火牛內的底板,除了焊錫之外,亦可把舊風扇的電線從底板剪去,然後裝新風扇,由火牛外的供電線拉翻條線入牛......
當然換過隻更方便

換隻Enermax 部機更靚仔
http://www.enermax.com.tw/english/product_Display1.asp?PrID=7
http://www.enermax.com.tw/english/product_Display1.asp?PrID=18

LRT1064 發表於 2006-4-6 19:21

SevenTeam同Delta都唔錯ga....

mingobus 發表於 2006-4-8 12:47

唔該晒各位師兄o既幫忙,
問題已經解決~:)
頁: 1 [2]
查看完整版本: [求救]火牛風扇不動