mtrpong 發表於 2006-4-10 14:30

問路

我岩岩收到BOC個邊HR電話,叫我星期三早上見工
地址係干諾道西68號中銀信用咭中心

我想問由上環地鐵站行去要幾遠 ?
附近有咩巴士可到?  (本人住在馬鞍山的)
680/680X/681好似唔到

dydx 發表於 2006-4-10 15:05

搭680X去到港澳碼頭,經行人天橋去干諾道西(西港城果邊)
再沿干諾道西向西行,經過德輔道西(電車路)同皇后街兩個
街口就到架啦

daiteioh 發表於 2006-4-10 16:49

原帖由 dydx 於 2006-4-10 15:05 發表
搭680X去到港渙碼頭,經行人天橋去干諾道西(西港城果邊)
再沿干諾道西向西行,經過德輔道西(電車路)同皇后街兩個
街口就到架啦
如果唔覺得轉車麻煩,可以680轉111到港澳碼頭,(111班次密到你唔信....:o)

mtrpong 發表於 2006-4-10 17:21

原帖由 daiteioh 於 2006-4-10 16:49 發表

如果唔覺得轉車麻煩,可以680轉111到港澳碼頭,(111班次密到你唔信....:o)
680都好耐車程,又經第一城同北角
再係灣仔轉111都幾煩
我搭680X一程特快好過,不過早上得幾班車
搭681只去到香港站,要行都幾遠

我想問680X由利安到馬市/Tsang Pik Shan個站要幾耐?

HY671 發表於 2006-4-10 22:25

原帖由 daiteioh 於 2006-4-10 16:49 發表

點解有直車680x唔坐,要坐車程耐好多既680+111?人地去見工,
唔係遊車河。

KE7782 發表於 2006-4-10 23:03

原帖由 HY671 於 2006-4-10 22:25 發表

點解有直車680x唔坐,要坐車程耐好多既680+111?人地去見工,
唔係遊車河。

關鍵在樓主沒有說見工的時間,他說早上見工,但680x只在0718-0810開,如果樓主在11時見工的,無道理乘680X嗎?

mtrpong 發表於 2006-4-11 07:47

原帖由 KE7782 於 2006-4-10 23:03 發表

關鍵在樓主沒有說見工的時間,他說早上見工,但680x只在0718-0810開,如果樓主在11時見工的,無道理乘680X嗎?
我早上9:30見工
sorry我講漏左

GK2586~呀光 發表於 2006-4-11 11:05

mtrpong 發表於 2006-4-11 12:09

原帖由 GK2586~呀光 於 2006-4-11 11:05 發表
咁樓主搭最尾果班680X都應該趕到
如果去到有時間的話可以食下早餐
穩陣起見我都搭早一兩班車,唔知道中環灣仔塞唔塞車
頁: [1]
查看完整版本: 問路