gordon 發表於 2006-4-16 23:58

今日西麗湖之二 - 繼廢車堆之外另一個堆加雜相兩張

宇通堆是也......

1. 一架宇通(留意下線路營運標誌塊牌後面)
2. 三架宇通
3. 成堆宇通
4. 又係一架宇通
5. 又係成堆宇通

同場加映:
6. 長江子彈頭

出番沙河市場加映
7. 16路冷巴, 原來用佢地

ac 發表於 2006-4-18 10:27

好奇一問,究竟有沒有版友去過 361 那個動物園總站呢 ?

Alex_Tsang 發表於 2006-4-18 13:00

最近深展冷巴將旗下宇通的路線牌轉為螢光色,晚上時份老遠都已經見到有車來,
但係個尾牌那行字就比較難看,因為太細隻.

gordon 發表於 2006-4-19 11:41

原帖由 Alex_Tsang 於 2006-4-18 13:00 發表
最近深展冷巴將旗下宇通的路線牌轉為螢光色,晚上時份老遠都已經見到有車來,
但係個尾牌那行字就比較難看,因為太細隻.
唔止深展冷巴, 其母公司SBG都換緊, 同埋換左螢光牌之後, 可以用番牌箱照明,
不像以前廢掉武功, 同埋可以轉換路線時換走塊牌.

jorg 發表於 2006-4-19 11:44

個站頭附近好似冇哂d珍寶:L

gordon 發表於 2006-4-19 12:59

原帖由 jorg 於 2006-4-19 11:44 發表
個站頭附近好似冇哂d珍寶:L
係有的, 當時226站頭有一架珍寶, 一架廣客及一架金龍, 車房內有一架珍寶
小修中, 而廢車堆亦有六架珍寶.

反而呢個場當年有黃海, 現在一架都冇.

jorg 發表於 2006-4-19 16:54

原帖由 gordon 於 2006-4-19 12:59 發表

係有的, 當時226站頭有一架珍寶, 一架廣客及一架金龍, 車房內有一架珍寶
小修中, 而廢車堆亦有六架珍寶.

咁都好d
唔係遲d搭226要搭貴車:Q

2A_DL13 發表於 2006-4-20 10:54

原帖由 gordon 於 2006-4-19 11:41 發表

唔止深展冷巴, 其母公司SBG都換緊, 同埋換左螢光牌之後, 可以用番牌箱照明,
不像以前廢掉武功, 同埋可以轉換路線時換走塊牌.

其實唔係好明,好似年底定下年年初,全線已經要轉晒用
電子牌,點解唔一次過換?連而家既新車都仲用貼紙...

jorg 發表於 2006-4-20 16:14

原帖由 2A_DL13 於 2006-4-20 10:54 發表

其實唔係好明,好似年底定下年年初,全線已經要轉晒用
電子牌,點解唔一次過換?連而家既新車都仲用貼紙...
可能係整電子路線牌ge公司整唔切咁多電牌掛:L
頁: [1]
查看完整版本: 今日西麗湖之二 - 繼廢車堆之外另一個堆加雜相兩張