6008-JU1220 發表於 2006-4-17 21:48

求救:用唔到MSN Messager

小弟尋日format左部notebook...
update好晒d antivirus 同window之後
用唔到msn messager...但係可以用到window messager
個messager話我有firewall block左...
上hotmail.com都check唔到email
但係format部notebook之前都可以用到MSN Messager....
小弟係用緊一個一開四router...
而連接呢個router另一部電腦就可以用到MSN Messager....

請問小弟部機發生左咩事?

ChickenTong 發表於 2006-4-17 23:20

6008-JU1220 發表於 2006-4-17 23:52

sorry ,吉

6008-JU1220 發表於 2006-4-17 23:53

最衰我唔係響香港上網....
我係響澳洲上網...
求先我直接駁個notebook去個modem到...
我都用到msn...
之後再reset個route....
之後佢就話我msn連線有問題...
我個hotmail a/c係響香港申請既....
禺問咁個我用msn時個a/c係連返去香港個server?

kmb3asv3 發表於 2006-4-19 20:55

原帖由 6008-JU1220 於 2006-4-18 01:53 發表
最衰我唔係響香港上網....
我係響澳洲上網...
求先我直接駁個notebook去個modem到...
我都用到msn...
之後再reset個route....
之後佢就話我msn連線有問題...
我個hotmail a/c係響香港申請既....
禺問咁個我 ...

琴日MSN有事, 我整日online, 但係我o的朋友話我點解appear offline都send到message比佢地...

GD1570 發表於 2006-4-19 21:05

唔開新文啦,在此問埋啦...

我想問下點樣可以剷走個WINDWOS MESSANGER?
成日都幫我自動登入(我已經較左唔俾佢咁走架啦)

或者有咩方法可以令到佢永遠都唔會自動登入呢?

謝謝

6008-JU1220 發表於 2006-4-19 22:12

原帖由 GD1570 於 2006-4-19 21:05 發表
唔開新文啦,在此問埋啦...

我想問下點樣可以剷走個WINDWOS MESSANGER?
成日都幫我自動登入(我已經較左唔俾佢咁走架啦)

或者有咩方法可以令到佢永遠都唔會自動登入呢?

謝謝
開始->執行
打msconfig
之後去"啟動"
搵msmsgs
唔好"剔"msmsgs
之後按套用...再restart

呢個做法係令到開機時...
window message唔好自動開啟.....
你亦都可以響window message setting 到教...

6008-JU1220 發表於 2006-4-19 22:14

原帖由 kmb3asv3 於 2006-4-19 20:55 發表

琴日MSN有事, 我整日online, 但係我o的朋友話我點解appear offline都send到message比佢地...

你響Sdyney用msn?
:lol

tsoikc 發表於 2006-4-19 22:33

原帖由 kmb3asv3 於 2006-4-19 20:55 發表

3asv3兄, 呢個問題我舊年都遇過, 都唔知點解會禁... 望有高人指點~
ps:當時我係紐西蘭的dunedin上msn的~

sa 發表於 2006-4-19 23:37

原帖由 tsoikc 於 2006-4-19 22:33 發表

3asv3兄, 呢個問題我舊年都遇過, 都唔知點解會禁... 望有高人指點~
ps:當時我係紐西蘭的dunedin上msn的~

我都係咁...通常都係Microsoft個data base 出問題...

我係MDSN問過人, 佢係咁答
頁: [1] 2
查看完整版本: 求救:用唔到MSN Messager