da54 發表於 2006-4-23 00:12

[消息] 深展新宇通

近日深展冷巴入左批新宇通假 MAN,行走 103/103B,
仍然未有粵 B 車牌~

特點,佢地係用舊款路線牌.

可惜小弟只影到車尾....

P.S. 另外 SBG 有好多新大金龍行 3/10/17/223....

2A_DL13 發表於 2006-4-23 00:23

原帖由 da54 於 2006-4-23 00:12 發表
近日深展冷巴入左批新宇通假 MAN,行走 103/103B,
仍然未有粵 B 車牌~

特點,佢地係用舊款路線牌.

可惜小弟只影到車尾....

P.S. 另外 SBG 有好多新大金龍行 3/10/17/223....

即係同101果款一樣,都係宇通Man。

怪唔得上星期係蓬花山區某停車場已經見唔到有呢批新車,而剩番低既
亦一架一架地走。

da54 發表於 2006-4-23 00:26

原帖由 2A_DL13 於 2006-4-23 00:23 發表

即係同101果款一樣,都係宇通Man。

補充一點,103/103B 本身已經係全線假 MAN,
所以我初頭都留意唔到有新車...

S3BL121 發表於 2006-4-23 00:27

呢批新車都行o左差唔多一個月啦
我之前的舊文都有提過

因為呢批車同之前的最大分別就係車窗顏色。

da54 發表於 2006-4-23 00:36

原帖由 S3BL121 於 2006-4-23 00:27 發表
呢批新車都行o左差唔多一個月啦
我之前的舊文都有提過

因為呢批車同之前的最大分別就係車窗顏色。
哎,我都無留意到添....
呢批車係咪用偏藍色的窗...?

leslie 發表於 2006-4-23 02:47

9/4 一攝:

Alex_Tsang 發表於 2006-4-23 16:08

大部份103及103B的路線牌已經轉用螢光牌,而其他深展的宇通都陸續轉用.

ericspy 發表於 2006-4-23 22:30

今早大梅沙兩攝:

個人認為這批車避震較弱.....
入大梅沙時由東門企到鹽田,
震到上晒腦,勁唔舒服。
回程時想試下 J1 可是唔岩路,
而且來的不是軟座車....

還是不太願意地上了 103...:'(

2A_DL13 發表於 2006-4-23 22:40

原帖由 ericspy 於 2006-4-23 22:30 發表
震到上晒腦,勁唔舒服。

還是不太願意地上了 103...

J1多數都係快餐硬椅,我只是很好彩地遇到一次快餐軟座。

由東門企到鹽田都唔係好事,不過我估跑山路時師兄應該有
位坐吧。

da54 發表於 2006-4-23 23:22

原帖由 ericspy 於 2006-4-23 22:30 發表
震到上晒腦,勁唔舒服。

還是不太願意地上了 103...
呢 d 假 MAN 真係震到唔似樣....
殼就好靚,避震就極差.... 不過都幾好跑~

J1 嘛... 我坐過三次,兩次都坐到軟座~
等多兩三架應該總有軟座車 (不過唔岩路就無得講啦)
頁: [1] 2
查看完整版本: [消息] 深展新宇通