DC3938 發表於 2006-4-27 19:32

去天水圍市中心

由以下地方去:
1.旺角雅蘭中心
2.大欖隧道轉車站

搭乜車最快,煩請版友解答,先謝

3AD62 發表於 2006-4-27 19:56

原帖由 DC3938 於 2006-4-27 19:32 發表
由以下地方去:
1.旺角雅蘭中心
2.大欖隧道轉車站

搭乜車最快,煩請版友解答,先謝

如旺角雅蘭中心,如果識行的話,行往新填地街搭265B係天榮路下車步行前往
如唔識行的話,乘68X/69X係大欖隧道轉車站下車,轉269M,269B,269C前往

dcyw 發表於 2006-4-27 20:01

1) 步往亞皆老街乘701到南昌站轉乘西鐵,到天水圍站轉乘輕鐵705或751到銀座站或天榮站。

2) 在大欖隧道轉車站乘265B、265M、269M、967在麗湖居下車

chrisappear 發表於 2006-4-27 20:05

原帖由 3AD62 於 2006-4-27 19:56 發表
如旺角雅蘭中心,如果識行的話,行往新填地街搭265B係天榮路下車步行前往
如唔識行的話,乘68X/69X係大欖隧道轉車站下車,轉269M,269B,269C前往
搭68X/69X,跟行去新填地街分站步程相若;265B勝在一程過.
如果樓主所指"天水圍市中心"係近嘉湖銀座,天龍路分站下車會較近.

DC3938 發表於 2006-4-27 20:38

原帖由 dcyw 於 2006-4-27 20:01 發表

2) 在大欖隧道轉車站乘265B、265M、269M、967在麗湖居下車
想問下265B,265M,269M邊部最快去到天水圍市中心呢?

KE7782 發表於 2006-4-27 20:45

原帖由 3AD62 於 2006-4-27 19:56 發表

如果乘69X的,可以不用在大欖隧道轉車,可在總站下車行過去,或者在天瑞路轉269M,免費。

GK2586~呀光 發表於 2006-4-28 00:22

joelty 發表於 2006-4-28 23:40

原帖由 GK2586~呀光 於 2006-4-28 00:22 發表

如果搭69X,天水圍公園落會唔會近D呢?

另外,如果係欖隧做起點而又岩時間的話,967應該係最快

天瑞落應該是近一點的

buffon 發表於 2006-4-29 11:38

原帖由 DC3938 於 4/27/2006 20:38 發表

想問下265B,265M,269M邊部最快去到天水圍市中心呢?
3 條線行o既路 (大欖隧道去天水圍市中心) 都係一樣, 邊架車黎先咪邊架快d 囉。:lol
不過269m 你可以坐到總站先落車。

joelty 發表於 2006-4-29 21:49

原帖由 buffon 於 2006-4-29 11:38 發表

3 條線行o既路 (大欖隧道去天水圍市中心) 都係一樣, 邊架車黎先咪邊架快d 囉。:lol
不過269m 你可以坐到總站先落車。

但坐到總站的時間也不少
頁: [1]
查看完整版本: 去天水圍市中心