timewater 發表於 2015-6-27 01:35

港鐵觀塘線今晚應否通宵服務?

姨媽家居大減價,吸引大批市民到九龍灣。港鐵應否疏導人潮,方便市民出入?

JA5674 發表於 2015-6-27 01:58

原帖由 timewater 於 2015-6-27 01:35 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
姨媽家居大減價,吸引大批市民到九龍灣。港鐵應否疏導人潮,方便市民出入?
一年365日, 各區都有大大小小既活動, 咁港鐵咪好唔得閒? :L

lsc04d11 發表於 2015-6-27 09:25

痴線,係都宜家O個邊要求,港鐵肯搵職員Serve先得。而且MegaBox wo……不如叫MegaBox或自己開番d接駁巴士去紅磡站/旺角等多通宵車地方。

straysheep123 發表於 2015-6-27 10:17

如果IKEA或者MEGA肯俾錢

港鐵實做:lol

此帖已完

wingho_cwh 發表於 2015-6-28 14:40

嘩。。其實姨媽傢俬個連帶效應好大喎。。
既然唔係淨係九東既人會去,咁淨係觀塘線通頂都無意思架。。通得一條就會有人講不如通埋荃灣線啦,d人買完野要方便返港島/九龍西/荃葵,順便撈埋MK 行通宵街d生意,跟手將軍澳同青衣又嘈埋一份。。。。。。咁搞法咪成個system 都要通宵?
唉。。港鐵都已經多故障架啦。。比番僅有既兩三個鐘佢抖下啦。。

brian 發表於 2015-6-28 19:47

咁不如農歴年廿幾開始晚晚通宵到年三十晚啦,全港咁多年宵市場又多人出街。

FF 可以有好多地方。

dogdog002 發表於 2015-6-29 02:31

不過其實平時假期通宵二三點過後搭車既人都少左好多,班次又疏

不過港鐵計晒數有錢就實搵既

好似機鐵假期都會遲收早開啦

仲有馬拉蟲都會早開,問題係港鐵做唔做

D201 發表於 2015-6-29 08:11

原帖由 dogdog002 於 2015-6-29 02:31 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
不過其實平時假期通宵二三點過後搭車既人都少左好多,班次又疏

不過港鐵計晒數有錢就實搵既

好似機鐵假期都會遲收早開啦

仲有馬拉蟲都會早開,問題係港鐵做唔做 ...
唔駛維修?

港鐵無責任為左IKEA 商業活動開通宵。
小弟跑馬拉松,但係唔支持早開,因為要封路所以先早跑。
頁: [1]
查看完整版本: 港鐵觀塘線今晚應否通宵服務?