waichiu 發表於 2006-5-1 11:31

九鐵新版網頁

九鐵新版網頁

UCR683 發表於 2006-5-1 12:34

版面強調九鐵「提升服務,拓展網絡」,似乎是地鐵「吞併」九鐵後,九鐵堅持保衛自己的公司文化及機制。

kachun28 發表於 2006-5-1 12:35

原帖由 waichiu 於 2006-5-1 11:31 發表
九鐵新版網頁
呢個 layout 好過舊版果個好多!!! 排列得幾整齊。
而且首頁都比以前靚左,哈哈。

ChickenTong 發表於 2006-5-1 13:46

tonyng 發表於 2006-5-1 14:42

原帖由 waichiu 於 2006-5-1 11:31 發表
九鐵新版網頁

新網頁在4月25日已經啟用了,而且2005年報亦已伴隨上載。
不過至今,內裡仍有部分連結出現問題或載入舊資料。此外,
使用Firefox瀏覽器亦會出現一些畫面混亂,希望九鐵會盡快改善。

mckhgc 發表於 2006-5-1 14:57

終於肯將車程資料搜尋器放o係比較「面」既位置,算是改善了之前最大既缺點,
問心,上得呢類公司既網站,最通常既目的係乜野?不外乎係搵車程資料(車費,行程時間等...),
而地鐵同紙間巴士公司,差唔多第一首就有都將車程資料搜尋器,唯獨九鐵就收到埋一埋,
仲要係東馬鐵、西鐵、輕鐵分開幾頁放,超煩

不過而家美中不足既係,車費預料預設係單程票收費,希望可改為預設係八仔收費吧!

ivan129 發表於 2006-5-1 16:37

此網頁另外後加了西鐵的物業發展具體位置,本人有個問題:西鐵原來o係葵芳地鐵站附近將有物業發展,我想問技術上有冇可能在發展相關物業時後加葵芳站?同埋各位認為其經濟效益如何?
相關網址:葵芳段項目

pakchi70 發表於 2006-5-1 19:02

ben1985623 發表於 2006-5-1 19:05

原帖由 UCR683 於 2006-5-1 12:34 發表
版面強調九鐵「提升服務,拓展網絡」,似乎是地鐵「吞併」九鐵後,九鐵堅持保衛自己的公司文化及機制。

有埋KTT個車頭:),我以前覺得KCRC當KTT冇到:@

waichiu 發表於 2006-5-1 21:12

原帖由 ivan129 於 2006-5-1 16:37 發表
此網頁另外後加了西鐵的物業發展具體位置,本人有個問題:西鐵原來o係葵芳地鐵站附近將有物業發展,我想問技術上有冇可能在發展相關物業時後加葵芳站?同埋各位認為其經濟效益如何?
相關網址:葵芳段項目
為什麼葵芳冇站又會有物業發展?
咁係唔係叫沿線物業, 唔係叫上蓋物業.
另外以前好少聽錦上路站同八鄉維修中心的發展, 維修中心距離錦上路站都幾遠, 將來會唔會設站?
另除西鐵車廠而家無上蓋外, 機鐵車廠都係無上蓋, 唔知將來會唔會起上蓋同設站呢?
頁: [1] 2
查看完整版本: 九鐵新版網頁