marcowong1011 發表於 2015-8-7 22:52

TBB 一條問題, 龜龜網站就load 空氣

超強死機一分鐘
HUH, KOW, MEF 邊個出口多?
18 萬人(最多) 就令龜龜網站load 空氣, 死咗一兩分鐘;P
印象中上一次game show 隊死公共機構server 應該係嬲嘅撳錢了

JA5674 發表於 2015-8-7 22:58

順便講下...

佢個網頁.. 自從更新左之後.. 都load得好慢..
仲比之前冇咁user friendly... :L

S3BL417 發表於 2015-8-7 23:03

識搵一定係上鐵典搵 ... 最方便;P

Gary_B 發表於 2015-8-8 00:26

答案係紅磡?

HV9990 發表於 2015-8-8 01:14

其實CCTVB呢個節目個形式都係類似撳錢

hkbw 發表於 2015-8-8 01:16

最新令網站DOWN 機方法...好過黑客入侵~~
邊間公司會係大台下個攪冧對象呢?

而家新城九巴, 鐵路都玩冧過....

marcowong1011 發表於 2015-8-8 10:36

TBB 嘅答案係HUH>MEF>KOW

嬲101 台個台長(?) 過咗去TBB, 成個show 抄過去都正常
不過呢, 個opening 真係好似撳錢咁囉;P

仲比之前冇咁user friendly...
同佢投訴佢反叫你down mtr mobile
(話說WP 冇囉:L )

最新測試server 應付能力方法;P
其實TBB 本身都係搵一大班人去試server, 預備港姐

kei_hk 發表於 2015-8-8 12:28

原帖由 hkbw 於 2015-8-8 01:16 AM 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
最新令網站DOWN 機方法...好過黑客入侵~~
邊間公司會係大台下個攪冧對象呢?

而家新城九巴, 鐵路都玩冧過....
好似連官府網站都試過。

tfzoofsss 發表於 2015-8-8 12:38

原帖由 S3BL417 於 2015-8-7 23:03 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
識搵一定係上鐵典搵 ... 最方便;P 睇返鐵典,資料係計埋九龍站E1-E6,相信呢樣fake到唔少人:lol

lsc04d11 發表於 2015-8-9 07:41

原帖由 tfzoofsss 於 8-8-2015 12:38 PM 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
睇返鐵典,資料係計埋九龍站E1-E6,相信呢樣fake到唔少人:lol

節目右上角有寫明根據7月十幾日既資料嘛……o個陣係咪未有E1-E6?
條問題應寫明係「有出口編號既出口」……老實講,有D站有勁多「緊急出口」....

不過去到最後其都只係四萬幾個人(第一條)+四萬幾個人(第二條)+....=唔知幾多人(要同時答中三題先最高分吧…)之中抽十個贏高額獎金。
其實得一分鐘時間,你查得黎話唔定Over左時間,不如用COMMON SENSE估下……
頁: [1] 2
查看完整版本: TBB 一條問題, 龜龜網站就load 空氣