Andy_Chan 發表於 2006-5-4 12:55

討論 CE English (B) .......

今日考完作文及 usage........
事與願違, 今年份卷想像中深了, ..........
卷一..........第二及第三條較深, 中「蕉」率會比較高, 要有想像力材可以作到, 第一條比較淺.......

卷二 compehention 好深, usage 其中一 part 「fill in the blank」, 有字母提供 ( 變相限制了 )............

fuwing 發表於 2006-5-4 13:25

pp2 今年淺過舊年好多喎~~
起碼proofreading 冇咁正~~

andy_chiukaki 發表於 2006-5-4 13:33

見到proofreading 同matching 咁淺之後...

有d不好既兆頭... fill in the blanks 果然唔係太順利... 錯4題..

今日係QC 既班房入面考, 我懷疑星期六listening 可能會收得唔好..."

marioso 發表於 2006-5-4 13:40

paper 1...真係有少少難度
paper 2....易過舊年N倍,睇黎條curve 會好核突..

大聲公 發表於 2006-5-4 15:58

我班今日有人retake B卷,但係都有好多人話paper 1 第一同第三題比較難,唔多識睇...

novkovsky 發表於 2006-5-4 16:10

原帖由 大聲公 於 2006-5-4 15:58 發表
我班今日有人retake B卷,但係都有好多人話paper 1 第一同第三題比較難,唔多識睇...
其實最好作係第一條…
因為意識上都無太限制…

而且聽到好多人竟然唔知feet係呎,唔係吋…
睇來作果題而又睇得中題目的話,少點grammer mistake已經C得了:'(

好可惜我無選到,而選左好多人作到唔知點,一定悶死marker ge第二條:Q

B12 發表於 2006-5-4 18:31

計到盡paper 2 大約91分 out of 120

無C lu....

U-157星之Kelvin 發表於 2006-5-4 18:38

小弟都有三四年無考過會考,今年試下考英文(純粹玩票性質)、商業(幫個妹探路)

結果Paper1 揀左悶死marker ge第2條(第1,3題諗唔到點寫好,免得o徒時間)
但自覺寫得有點無聊兼空泛,恐怕激到maker反胃

Paper2對書名果part估計o岩95%,有o的書都睇過o下,fill in the blank果一part似乎錯好多

都已成事實,唔諗得咁多,惟有在Paper3,Oral爭多o的分

marioso 發表於 2006-5-4 18:38

原帖由 B12 於 2006-5-4 18:31 發表
計到盡paper 2 大約91分 out of 120

無C lu....
c要大約幾多...

B12 發表於 2006-5-4 18:56

原帖由 marioso 於 2006-5-4 18:38 發表

c要大約幾多...
今年份卷個個覺得咁淺,應該要起碼100:$
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 討論 CE English (B) .......