alex93 發表於 2006-5-5 00:33

巴士公司既職位空缺 ??

邊度睇各間巴士公司既職位空缺 ??

我想做意見調查員之類既 job

tHX

9515 發表於 2006-5-5 00:50

我聽過同學講九巴請社工,究竟係咪有咁樣o既事?

JZ3968 發表於 2006-5-5 13:34

我覺得除左車長, 客戶服務員等職位外, 巴士公司就好少請人,
究竟係流失率低, 定係佢地會自己介紹d人入去? 抑或還有其他原因?

alex93 發表於 2006-5-5 23:13

上年有版友講過巴士公司請意見調查員

問下乘客d 意見

不過唔知有咩途徑應徵 ??

leslie 發表於 2006-5-9 00:37

CS Assistant...你睇下啦,新記同九記大量請人,特別是新記...成日都有啦,咁惡做,走得人多好正常

另成日見會請的,是accounting 的post,有志入巴士公司做,不妨考慮呢d好過

DD2113 發表於 2006-5-9 13:29

上幾期見新/城請 Customer Services Officer (CSO)/ Asst. CSO,
聽聞他們的 CS Dept. 長期缺人, 流失率好高....
因為"十隻杯五個蓋", 根本不夠人去聽電話及處理投訴/查詢,
惡性循環下, 個個客都等得不耐煩, 打來大鬧.....
真係好惡做!

ricky 發表於 2006-5-9 14:19

原帖由 DD2113 於 2006-5-9 13:29 發表
上幾期見新/城請 Customer Services Officer (CSO)/ Asst. CSO,
聽聞他們的 CS Dept. 長期缺人, 流失率好高....
因為"十隻杯五個蓋", 根本不夠人去聽電話及處理投訴/查詢,
惡性循環下, 個個客都等得 ...

呢類係三煞位。明明唔關自己事都會俾客鬧。

gordon 發表於 2006-5-9 23:20

呢個大家又有冇興趣......
(來源: 逸東總站37/38乳豬盤)

cx838 發表於 2006-5-10 11:43

陽光也請人

各位也可以留意下陽光巴士的元朗廠車,都會有一張
綠色的紙﹐寫著招請司機的。

leslie 發表於 2006-5-10 19:44

原帖由 cx838 於 2006-5-10 11:43 發表
各位也可以留意下陽光巴士的元朗廠車,都會有一張
綠色的紙﹐寫著招請司機的。

呢間....外勤就做得過0既,office...去apply冠忠罷啦
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 巴士公司既職位空缺 ??