BKEN 發表於 2006-5-6 09:37

服役左10年後的新記dart

新記dart

3ASV335 發表於 2006-5-6 12:25

之前真係估唔到一路用開細細架 Benz 既 33
竟然一轉就全線都係 dart
隔離條 32 都轉左大 rosa

諗返起以前坐 33 可能未到新馬路都坐左一大部分:P

sq285 發表於 2006-5-6 20:09

原帖由 3ASV335 於 2006-5-6 12:25 發表
之前真係估唔到一路用開細細架 Benz 既 33
竟然一轉就全線都係 dart
隔離條 32 都轉左大 rosa

諗返起以前坐 33 可能未到新馬路都坐左一大部分:P
之前要上澳大先用Benz之麻,你估新福利當時唔想用大車?

不過轉大車之後仍然班班爆滿 :Q ,同未轉大車都冇乜分別,
可能就係逢係「過海」線都係多人 :lol 。

AD264 發表於 2006-5-6 22:19

十年前好似係用 ROSA

ac 發表於 2006-5-6 23:10

時間真是過我快 , 我第一次見呢d車是在陳生本《澳門巴士手冊》。

依我觀察,澳門很多路線的客量其實都可以用上大巴的,只不過是路唔得。

alvares 發表於 2006-5-7 02:40

我覺得新o個批dennis 好坐過舊o個批wo....
舊o個批d冷氣超唔得...車尾一上橋就變蒸籠!!!

DY8711 發表於 2006-5-8 10:52

原帖由 alvares 於 2006-5-7 02:40 發表

企車尾都覺得熱,
有位一坐低....即刻熱到標晒汗!!:Q
拿拿臨開窗吹吹風~~
而個車尾牌箱又嘈到爆~~

jorg 發表於 2006-5-10 20:45

原帖由 alvares 於 2006-5-7 02:40 發表
新果d真係好正
冷氣夠,上斜又好力:lol

BKEN 發表於 2006-5-10 23:21

原帖由 jorg 於 2006-5-10 20:45 發表

新果d真係好正
冷氣夠,上斜又好力:lol

之前行西灣橋滿載客時仲可以爬埋其他車頭.

barca_399 發表於 2006-5-11 00:09

原帖由 BKEN 於 2006-5-10 23:21 發表

之前行西灣橋滿載客時仲可以爬埋其他車頭.

我試過搭新DART 過西灣大橋時,在中線高速過左慢線架綿羊,
當時架綿羊行70KM/H
頁: [1]
查看完整版本: 服役左10年後的新記dart