66702686 發表於 2016-1-22 21:40

輕鐵日本川崎未來

輕鐵日本川崎幾時退役?

Sienta 發表於 2016-1-23 21:17

五期車嘅來臨:shutup:

老實講龜龜翻新一期係明智嘅決策
一期嘅碟煞同死期嘅碟煞真係天淵之別

66702686 發表於 2016-1-23 23:06

Sienta 發表於 2016-1-23 21:17
五期車嘅來臨

老實講龜龜翻新一期係明智嘅決策

幾時有?

dogdog002 發表於 2016-1-23 23:35

66702686 發表於 2016-1-23 23:06
幾時有?
http://mtr.com.hk/en/corporate/tenders/K1846-15E.html

The first LRV is required to be delivered by the 3rd quarter of 2018 with the remaining LRVs delivered progressively by end 2021.   

有排:sleepy:

----

希望會有革命性既改變

例如唔知有無機會打通兩卡車

橫排
----
好過四期廢既閉路電視

Sienta 發表於 2016-1-24 00:44

dogdog002 發表於 2016-1-23 23:35
http://mtr.com.hk/en/corporate/tenders/K1846-15E.html

The first LRV is required to be delivered by ...

四期既閉路電視用來睇門, 唔係用來目及女:P

dogdog002 發表於 2016-1-24 13:08

Sienta 發表於 2016-1-24 00:44
四期既閉路電視用來睇門, 唔係用來目及女

之前話閉路電視Delay好嚴重
拖卡仲要被人一開九變到咁細

實際有無用?

最重要係一期翻新又無同佢加裝,可靠成疑

Sienta 發表於 2016-1-24 14:49

dogdog002 發表於 2016-1-24 13:08
之前話閉路電視Delay好嚴重
拖卡仲要被人一開九變到咁細

係有delay,不過唔係大家所想像個種 1 sec delay 囉
同埋邊個話一開九o架? 明明拖卡一開六:L
仲有個CCTV仲有另一樣重要功能, 但不便透露
所以CCTV並唔係你地想像中咁差
btw. I hate phase IV:P

dogdog002 發表於 2016-1-25 00:10

Sienta 發表於 2016-1-24 14:49
係有delay,不過唔係大家所想像個種 1 sec delay 囉
同埋邊個話一開九o架? 明明拖卡一開六
仲有個CCTV仲 ...

估: 會唔會要Upload上去控制室?

現在見好多月台都加左好多CCTV

定係車頭裝CCTV?
----
搭單問,一期車 車內車門頂右上有盞黃色燈

佢幾時會著?

Sienta 發表於 2016-1-25 01:49

dogdog002 發表於 2016-1-25 00:10
估: 會唔會要Upload上去控制室?

現在見好多月台都加左好多CCTV

一期車盏黃色燈一撳紅制就著, 邊到門撳邊到著
畀Tcap locat位置(但係廢嘅:P)

Seiko 發表於 2016-1-25 02:31

川崎批車差到要直接退而唔翻新?

頁: [1] 2
查看完整版本: 輕鐵日本川崎未來