2304 發表於 2016-4-11 20:06

【參觀活動】東鐵南北綫第二列韓國新車

如題

Sienta 發表於 2016-4-11 21:18

LED 照明?

MH4138 發表於 2016-4-11 21:23

唔知頭等車卡同普通車卡中間會如何隔開呢?

waterboy1984 發表於 2016-4-11 22:27

MH4138 發表於 2016-4-11 21:23
唔知頭等車卡同普通車卡中間會如何隔開呢?

放大圖睇,第四同第五張相應該係運接,見到有打開左既"躺"門

JF1261 發表於 2016-4-11 23:45

座位塊傍板發生左咩事 好核突加老土

cs8687 發表於 2016-4-12 01:05

就咁睇內籠
R-train嘅內籠手工靚過C-train多多聲

rickywk 發表於 2016-4-12 07:51

負皮俾車門傍板,阻地方又唔美觀

kei_hk 發表於 2016-4-12 10:25

暫時成部車最差的地方係車廂內的手環﹐簡直係倒退。

peterson 發表於 2016-4-12 11:20

當部泡菜車擺埋部MLR隔離,就發現港鐵啲設計真係好求奇
泡菜車明明係新車,但個外觀竟然抄晒MLR嘅感覺
個內籠仲精彩,日本式嘅概念,南韓式嘅設計,大陸式嘅配色,香港式嘅品牌統一
:Q:Q

港鐵啲Taste真係好港式廠佬:funk:

E3Tsubasa 發表於 2016-4-12 18:49

坐位邊扶手令我諗起以前發夢隻手卡住左喺柱同玻璃間:funk:唔敢扶:Q
中間的扶手...C-train嗰個睇落都叫隱陣,Lee個真係一山還有一山低:L仲有強國人用,冇眼睇:dizzy:
同埋電視機放喺坐位上真係好反感,你坐喺下面先慘,做background之餘想睇都唔得,
好心用千九個Design啦,個個位想就有,唔想睇又唔會視線上方有野閃閃下
而且冇人要做電視background,上車坐乜位都唔洗怕睇唔到/做background而要特別揾位:curse:
頭等仲痴線,咁擺,又係同普通等一樣嘅問題,加上要令個頭90°+向上,高難道動作咩(千九普通等令小小個頭,好舒服就睇到)
成件事係A-train(樣,坐位)+SP1900(樣&部分內裝)+4期LRT(扶手)+DRL(車門嗰個窗)既失敗Mix;P

頁: [1] 2
查看完整版本: 【參觀活動】東鐵南北綫第二列韓國新車