Kit2030 發表於 2016-5-5 10:46

港鐵繁忙時間先嚟測試??

有冇人知今次試乜野?

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160505/mobile/bkn-20160505091132596-0505_00822_001.html

toyl 發表於 2016-5-5 13:09

一睇就知係測試留位比石硤尾乘客上車。

而家果個站d乘客真係好似玩打地鼠咁,見邊度有位就跑去上車,呢個措施可能係想安排該站乘客去晒車尾度上車。

相信都投訴多年,其實無傳媒將d投訴曝光咁解。

ChungLam 發表於 2016-5-5 13:28

自 40 撤出後, 區議會嘈咗好耐地鐵同小巴上唔到車,要求盡快開 6P 同唔行彩虹道好似之前 40 咁直去...不如佢盡快攪攪條 6P 好過 la...

mak5052 發表於 2016-5-5 18:42

ChungLam 發表於 2016-5-5 13:28
自 40 撤出後, 區議會嘈咗好耐地鐵同小巴上唔到車,要求盡快開 6P 同唔行彩虹道好似之前 40 咁直去...不如 ...

6P 是往觀塘方向, 與此舉之目的 (讓石硤尾站南下彌敦道方向乘客有空間上車) 相反, 要解決此, 應該是要九巴 4A (大坑東 - 佐敦道碼頭, 經彌敦道) 復活方能解決

Kit2030 發表於 2016-5-5 22:22

原來如此

horsedog83 發表於 2016-5-5 22:41

toyl 發表於 2016-5-5 13:09
一睇就知係測試留位比石硤尾乘客上車。

而家果個站d乘客真係好似玩打地鼠咁,見邊度有位就跑去上車,呢個 ...
仲有,衝門情況非常嚴重

toyl 發表於 2016-5-5 22:45

mak5052 發表於 2016-5-5 18:42
6P 是往觀塘方向, 與此舉之目的 (讓石硤尾站南下彌敦道方向乘客有空間上車) 相反, 要解決此, 應該是要九 ...

有咗203C,想4A復活已經無可能

053h4 發表於 2016-5-5 23:09

hon_son_wilson 發表於 2016-5-7 10:03

剛好2年前,已有深水埗區議員反映「關注繁忙時間港鐵石硤尾站上車困難問題」問題。如果咩都唔做,應該都要等到沙中線通金鐘先舒緩到。

053h4 發表於 2016-5-7 10:45

頁: [1] 2
查看完整版本: 港鐵繁忙時間先嚟測試??