JR205 發表於 2016-5-23 18:47

車門夾腳 女阻輕鐵

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160523/bkn-20160523161853191-0523_00822_001.html

車長室好似只係得倒後鏡睇到有無乘客出入車廂
所以睇唔到或者睇唔清唔出奇。

BTW,壓力可能有啲大…

E3Tsubasa 發表於 2016-5-23 21:36

鬼唔望架輕鐵突然開車車死佢,阻住晒,鳴琴又有咁多線經過,要阻去三聖預留位阻飽佢;P
D新移民當自己皇后咩
後話:往屯門站/屯門碼頭列車可否改經山景南北站;反方向則經冇問題嘅上行線(經鳴琴)

DIH 發表於 2016-5-23 22:37

E3Tsubasa 發表於 2016-5-23 21:36
鬼唔望架輕鐵突然開車車死佢,阻住晒,鳴琴又有咁多線經過,要阻去三聖預留位阻飽佢
D新移民當自己皇后咩
後話:往屯門站/屯門碼頭列車可否改經山景南北站;反方向則經冇問題嘅上行線(經鳴琴)

山景南北站,你想逆線行車?;P

E3Tsubasa 發表於 2016-5-24 16:55

DIH 發表於 2016-5-23 22:37
山景南北站,你想逆線行車?

信號可唔可行我唔知,但路軌方向上係可行咁嘅:)
等個大陸婆知衰,阻都阻唔到;P咁啱又有得兜:lol

FX9426 發表於 2016-5-25 09:26

E3Tsubasa 發表於 2016-5-24 16:55
信號可唔可行我唔知,但路軌方向上係可行咁嘅
等個大陸婆知衰,阻都阻唔到咁啱又有得兜
...

係咪即係咁?
505南行: 駛過T117->倒車經T117->W361->山景(北)->山景(南)->T116->W351->W352->回復向前駕駛往建安
61* 南行: 駛過T117->倒車經T117->W361->山景(北)->山景(南)->T116->W351->回復向前駕駛往青雲

E3Tsubasa 發表於 2016-5-25 16:37

FX9426 發表於 2016-5-25 09:26
係咪即係咁?
505南行: 駛過T117->倒車經T117->W361->山景(北)->山景(南)->T116->W351->W352->回復向前駕 ...
Oh sorry原來要倒車架,可似唔太可行wor咁又
如果該女人是阻兆康方向;P點解嘅?點解冇車嘅!?:lol
頁: [1]
查看完整版本: 車門夾腳 女阻輕鐵