horsedog83 發表於 2016-5-30 09:27

九龍塘站車站助理因吹水俾乘客放上facebook

本人意見:你著住件港鐵制服,就已經代表緊港鐵公司,你一言一行,一舉一動已經俾乘客睇到:o
兩個車站助理應該企定定係月台,唔好掛住吹水,吹水可以番工前收工後吹:)
香港有言論自由:),你當值果陣掛住吹水,有意外就好大件事:L

joeli16 發表於 2016-5-30 10:53

好無聊, 成日理呢類鷄毛蒜皮小事, 對自己冇好處又影響人,佢吹水影響到你/冇盡責照顧乘客就話啫

Kit2030 發表於 2016-5-30 11:02

列車未到站,吹兩句水,冇乜問題嘅。最重要列車埋站果時做野姐。:lol就算其他人返工有時都吹下水啦,

CTBVolvo637 發表於 2016-5-30 14:11

HS6573_MP3905 發表於 2016-5-30 14:18

其實,樓主所講既「俾乘客放上」係咪即係自己本人;P

零零九 發表於 2016-5-31 11:33

我想問涉事的職員犯咩錯?
你知道佢地講公事定私事?
企定定能夠防止意外發生?所謂引起意外係咩意外黎?
一張圖片可以概括所有野?
我不能夠認同樓主的講法。冇影響人唔需要搞咁多小動作影人。

Alex_Tsang 發表於 2016-5-31 22:40

科技理應可為人類帶來方便,但好多人錯誤地利用科技,不分是非黑白,但求拍片放上網後讓人贊同,未分真相將人打成反派,但錯誤發放又不承認,還要拎埋個尾彩。

E3Tsubasa 發表於 2016-6-1 14:10

D超市收銀啊姐一路收錢一路同對面counter king味仲過分
上圖嗰件事,根本冇乜問題

matchnacu 發表於 2016-6-1 14:11

其實呢啲野將心比己,要一直唔講野成幾粒鐘好辛苦,如果嗰個係放相嗰條友,今次比人放上網話佢同人傾計ba ba ba,我會唔好受law。

如果係咁我係咪可以放上網話,巴士司機响巴士等緊燈時開車門同隔離個車長閒談,然後話佢地唔專業呢? (sor 响呢版講巴士)

E3Tsubasa 發表於 2016-6-1 15:58

matchnacu 發表於 2016-6-1 14:11
其實呢啲野將心比己,要一直唔講野成幾粒鐘好辛苦,如果嗰個係放相嗰條友,今次比人放上網話佢同人傾計ba b ...

我試過見87K司機同乘客一路開一路king tim
頁: [1] 2
查看完整版本: 九龍塘站車站助理因吹水俾乘客放上facebook