SPkent 發表於 2016-9-7 22:30

去落馬洲站半價又來了

是次受惠地區係將軍澳同港島東
九巴呢頭取消五線全日通,港鐵嗰頭就出是項優惠,有冇蹊蹺/扯貓尾?天曉得……

toyl 發表於 2016-9-8 09:43

其實好幾年都有推出過呢個優惠,只不過受惠車站一年比一年少!
以前觀塘綫九龍灣以東都有,而家縮到觀塘綫同九龍全部無份,得返將軍澳同港島東……已經剩返咁少車站,果d分分鐘都有其他方法仲好搭!

kei_hk 發表於 2016-9-8 10:07

指定車站要某個時間﹐先去客務中心取優惠。

這都唔係新野﹐真係不定期推出的。
只係指定車站次次都唔同﹐但未見過係新界區車站(不包括荃灣至美孚﹐青衣)。

個人認為﹐指定車站+早上較後時間﹐已經唔係好多人可以用得著﹐再加埋要先去客務中心取優惠﹐真正使用的人唔會太多。

PS. 同九巴取消5線通應該無關的﹐事關今次的優惠﹐同九巴的5線通的區域﹐其實係無關係的。

sq285 發表於 2016-9-8 12:15

kei_hk 發表於 2016-9-8 10:07
指定車站要某個時間﹐先去客務中心取優惠。
這都唔係新野﹐真係不定期推出的。
只係指定車站次次都唔同﹐但未見過係新界區車站(不包括荃灣至美孚﹐青衣)。
我用過荃灣去落馬州半價,但兜過一次就夠

kei_hk 發表於 2016-9-8 12:24

sq285 發表於 2016-9-8 12:15
我用過荃灣去落馬州半價,但兜過一次就夠

上次好似係荃灣區+葵青區﹐正常都會坐巴士/西鐵去元朗轉B1﹐點會有人先出九龍再北上。

再加埋個時間限制;P
遊車河無所謂﹐參加旅行團/工作之類﹐真係咪玩啦。

用得著﹐可能係跨境學生放學返大陸囉﹐但係又點會同你花這些時間。

20160424 發表於 2016-9-8 16:26

龜龜總會千方百計諗一D越少人受惠越好既騎呢優惠出黎;P
然後計入財報到,下年加價前又會同人講上年所發出既優惠超過幾千萬,市民受益真係唔少!
頁: [1]
查看完整版本: 去落馬洲站半價又來了