timewater 發表於 2016-9-13 16:45

公公婆婆「佔領」港鐵大堂打牙骹 港鐵:為安全勸喻離開

http://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E5%8D%80/41663/%E5%85%AC%E5%85%AC%E5%A9%86%E5%A9%86-%E4%BD%94%E9%A0%98-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E5%A4%A7%E5%A0%82%E6%89%93%E7%89%99%E9%AA%B9-%E6%B8%AF%E9%90%B5-%E7%82%BA%E5%AE%89%E5%85%A8%E5%8B%B8%E5%96%BB%E9%9B%A2%E9%96%8B

我覺得為咗營造小社區, 港鐵唔應該趕抖涼既小市民走

053h4 發表於 2016-9-13 17:36

kinkisharyo 發表於 2016-9-13 19:38

平心而論,果塊板唔係設計俾人坐,坐得多會爛,又要維修,喺高層立場當然唔想人坐啦唔俾坐就鬧
到時坐爛又係俾你鬧
(利申:行過見到啲板都已經俾人坐到歪晒,偶然仲見到要維修)

peterson 發表於 2016-9-13 23:06

哩個位遲早俾人落欄杆唔俾人靠近

不過,如果增加座椅,應該會背向隻窗

ksmbh 發表於 2016-9-13 23:22

車站加座位都要不同政府部門審批
報紙出報導會唔會令港鐵入紙加位?!我覺得未必
反而好大機會為左易於管理
整花槽或廣告架阻左個位冇得座
結果仲害左班長者

HV9990 發表於 2016-9-13 23:45

如果個車站夠大既我覺得都可以裝返少量座位既,不過相信龜鐵寧願入紙加舖頭都唔會益你

h2o 發表於 2016-9-14 01:08

HV9990 發表於 2016-9-13 23:45
如果個車站夠大既我覺得都可以裝返少量座位既,不過相信龜鐵寧願入紙加舖頭都唔會益你
...

天水圍同大圍算唔算已實行的示例?:lol

20160424 發表於 2016-9-14 08:53

頂!我睇左打甩牙骹,以為兩公婆打交,入到條LINK先明

kei_hk 發表於 2016-9-14 09:24

多謝上星期大台東歪西望的報導啦;P

陰謀論,可能好快加三角柱,等你坐唔到。

dogdog002 發表於 2016-9-14 21:18

kei_hk 發表於 2016-9-14 09:24
多謝上星期大台東歪西望的報導啦

陰謀論,可能好快加三角柱,等你坐唔到。

港鐵仲有一招就係熄冷氣
屯門站C出口大堂以前好多阿公阿婆坐左係度,之後熄左果個部分既冷氣之後鬼影都無隻

連接Vcity既地方仲要加部水冷冷氣機先頂得順
頁: [1] 2
查看完整版本: 公公婆婆「佔領」港鐵大堂打牙骹 港鐵:為安全勸喻離開