九巴53xxx 發表於 2016-10-17 20:30

dogdog002 發表於 2016-10-17 21:07

叫個細路行埋去把尺度 度下咪知囉:L

點解要估?

marcowong1011 發表於 2016-10-17 21:13

話說今日下晝做完lab, 有labmate 問我份report procedure 嗰部份點寫, 我話唔清楚
後來見到moodle 有份guideline, 佢話key steps 就ok
但我想問點先可以知估到佢係key steps, 是否加完嘢落去有變化先叫key?
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
我咁係public forum 擺出黎問, 係人都會話我有病, 做咩唔問demonstrator 啦
你返工有問題就問你個supervisor, 上網問有L 用

bffclub 發表於 2016-10-17 21:30

你可以要求人出示身分證
不過我唔覺得人地會show你

細路仔唔太大舊一般都好難分
所以有人問你咪答返官方答案

JR5204@26M 發表於 2016-10-17 21:32

呢條問題,想得到最準確答案,點解你唔直接問你上司/其他同事呢?

kei_hk 發表於 2016-10-17 22:50

JR5204@26M 發表於 2016-10-17 21:32
呢條問題,想得到最準確答案,點解你唔直接問你上司/其他同事呢?

又睇下admin 幾時會做野

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=981906&pid=3439726

請勿貼出閒聊式對話,否則當作灌水論。

站友如有私人問題可使用「消息」功能。

至於工作上的疑問,請直接與僱主聯絡。

admin91
R1分板板主

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=981906&pid=3440195
在這裡也不能確保有人答到你的問題,就算有人答到你都不能確定是否正確。

這類問題你可以睇下有冇適用的fb page、whatsapp group之類,或者其他論壇的職場分板,
始終牽涉到的事與公司內部營運有關,一不小心可能洩漏公司機密,而在上述群組可能會較易得到實質回應。

本板的主要討論範圍是香港的鐵路營運、車務等事宜,而不是某一公司的內部事務,希望你明白。

admin91
R1分板板主

OTIS401 發表於 2016-10-18 01:26

公司問題點解唔問番公司?
定係樓主好想強調自己係某大公司的職員?

111 發表於 2016-10-18 03:58

OTIS401 發表於 2016-10-18 01:26
公司問題點解唔問番公司?
定係樓主好想強調自己係某大公司的職員?

佢再係咁落去好快唔會係

九巴53xxx 發表於 2016-10-18 08:15

alexleechaksum 發表於 2016-10-18 08:36

九巴53xxx 發表於 2016-10-18 08:15
港鐵班職員見到我地係外判員工

唔肯教我地,佢地話外判日日唔同人,教到口水都乾

咁你上嚟問
又唔可以確保我哋俾嘅資訊一定啱
萬一有人教錯你 而你照跟
咁同你所講嘅「亂咁執法」有咩分別? :L

真係唔明都唔係嚟呢度問囉 :L
要講幾多次姐 -_-
呢度係香港鐵路討論區
唔係「港鐵公司職員查詢區」 :L

頁: [1] 2 3