DE2889 發表於 2006-5-23 22:23

活動助理職位一問

請問申請活動助理有沒有年齡限制

THX

doink 發表於 2006-5-24 20:25

gordon 發表於 2006-5-25 02:27

通常都係中五程度就可以, 由於工資不算很高(最低見過$4000, 最高見過$8000),
一般來說都係18歲至25歲的人去做多.

不過如果有意在社福界發展, 又冇咩工作經驗及學歷(如只有中五), 活動助理可
當作踏腳石, 然後一路工作, 一路進修.

前幾年青見計劃曾見過有大量的活動助理職位空缺, $4000一個月做半年, 唔知現
在仲有沒有.

Andy_Chan 發表於 2006-5-25 09:22

其實呢個位在學校來講, 現時的年度都會有得請的, 下年度如無意外的都會繼續請的, 視乎學校需要而定的,
通常都是一年的, 而且每 week 都有一日返學.............
薪金大約 $4000 - 5000

doink 發表於 2006-5-25 13:13

DE2889 發表於 2006-5-26 00:26

原帖由 doink 於 2006-5-25 13:13 發表

有些中三也可以的

但是需要相關的工作經驗或者1年以上工作經驗

jorg 發表於 2006-5-27 12:11

原帖由 DE2889 於 2006-5-26 00:26 發表

但是需要相關的工作經驗或者1年以上工作經驗
咁你有冇相關ge經驗ar?
有既話你去試下見工囉
另外,年齡既問題我諗你都唔會超齡掛

DE2889 發表於 2006-6-1 23:42

另問
青年大使職位是不是限制年齡到17歲至24歲。

thx

jorg 發表於 2006-6-2 20:57

原帖由 DE2889 於 2006-6-1 23:42 發表
另問
青年大使職位是不是限制年齡到17歲至24歲。

thx
呢d野我地答唔到你
唔同地方有唔同年齡限制
你可以試下打電話去你想應徵果度問下:L
or如果你想唔打的話
不如你quote你果個「青年大使」既入職要求上o黎睇睇;P
(p.s.你唔係想做教會既工嗎?):@

DE2889 發表於 2006-6-2 22:44

原帖由 jorg 於 2006-6-2 20:57 發表

呢d野我地答唔到你
唔同地方有唔同年齡限制
你可以試下打電話去你想應徵果度問下:L
or如果你想唔打的話
不如你quote你果個「青年大使」既入職要求上o黎睇睇;P
(p.s.你唔係想做教會既工嗎?):@

聽過朋友講有些工作職位,有年齡性限制。
頁: [1] 2
查看完整版本: 活動助理職位一問