ling310 發表於 2016-10-24 11:37

港鐵主席叫人搭巴士

其實起果陣都無預老化屋村的老友記坐

港鐵咪有幾架Dart仔剩, 不如用來免費載D老友記返愛民

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20161023/55815741

dogdog002 發表於 2016-10-24 11:41

可以搭接駁Van仔既;P

不過要俾$4.5;P

老友記俾兩蚊,但唔好唔記得政府貼緊你兩個半銀錢!

kei_hk 發表於 2016-10-24 12:30

車站位置要同沙中線連接做轉車站﹐再加埋油麻地去黃埔的可行路線﹐基本上只有這個位設站。

最好﹐便是MTR 開多條K巴﹐免費由何文田站開出﹐經愛民村去何文田村循環線;P

不過﹐8號van仔會係最大的反對者。

但商業社會﹐不同公司都係講錢﹐唔排除日後MTR & 8號VAN 會攪轉乘優惠的。

鴨咀帽 發表於 2016-10-24 12:40

車站位置要同沙中線連接做轉車站﹐再加埋油麻地去黃埔的可行路線﹐基本上只有這個位設站。

最好﹐便是MTR...

其實一向都有免費巴去黃埔:lol

lokwah2a 發表於 2016-10-24 13:12

alexleechaksum 發表於 2016-10-24 14:09

最好﹐便是MTR...

其實呢個站嘅位置 同黃埔站設站嘅位置有無關係呢? :o
同埋要起上蓋物業 又真係無咩位可以揀嘅;P

呀馬主席真係最叻係幫港鐵倒米
其實話呢條綫係俾身壯力健嘅人搭
咁起咩升降機 起咩無障礙通道呢 :L
講之前都唔用下個腦 :L
有無諗過啲公公婆婆同殘疾人士嘅感受
係咪姐係唔歡迎佢地用先 :curse:

Btw 其實有無諗過起扶手電梯接駁愛民邨一帶呢
愛民邨喺較低位置
車站就山腰咁濟
同埋其實近蕪湖街嘉維邨嗰邊係咪有條件起到出口?? :o

九巴53xxx 發表於 2016-10-24 16:53

dogdog002 發表於 2016-10-24 21:47

九巴53xxx 發表於 2016-10-24 16:53
紀先生,我知你係太子站車站助理。係咪你畀錢開條接駁巴士先?拿開條巴士綫要請人,買車,油費都好重皮, ...

我想問你今年幾多歲?
你好似仲有兩個女

不如搵多份Part Time 或者正正經經搵份Full Time啦

得閒既就同兩個女一齊做功課

Kaix 發表於 2016-10-24 23:30

alexleechaksum 發表於 2016-10-24 14:09
同埋其實近蕪湖街嘉維邨嗰邊係咪有條件起到出口??

其實何文田站月台係伸左入蕪湖街,
所以其實應該在蕪湖街地底起個小大堂

依家明明月台就係腳底,
卻要上上落落又要過漆咸道北

ronaldsuen 發表於 2016-10-25 00:04

鴨咀帽 發表於 2016-10-24 12:40
其實一向都有免費巴去黃埔

https://www.whampoaworld.com/shuttle_chi.asp
:D;P
頁: [1] 2
查看完整版本: 港鐵主席叫人搭巴士