LRT1122 發表於 2016-10-26 00:33

南港島線傳延至明年3月通車

其實不認不認還需認,
趕得到年尾通車至算啦.

新聞無限loop
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161025/bkn-20161025164034925-1025_00822_001.html

marcowong1011 發表於 2016-10-26 08:53

方丈報就成日上網收風, 問題係呢個page d 內部風嘅準確性就…@_@
雖然delay 係無可否認嘅事實

OT, 上一輪佢地話四方車首個車廂已經係廠房亮相, 仲有圖有真相咁話, 但當時三菱都仲公佈佢地會供應機電設備, 咁你地話嗰架係mock up 定真車呢

kei_hk 發表於 2016-10-26 14:08

marcowong1011 發表於 2016-10-26 08:53
方丈報就成日上網收風, 問題係呢個page d 內部風嘅準確性就…@_@

今次.... MTR 馬生自己都話本年內通車係極具挑戰﹐未來2個月好關鍵的。到而家﹐MTR從來唔敢大大聲講今年一定通到車。

馬生亦早已放風如果今年通唔到﹐會在出年第一季通車﹐而第1季即係1-3月。
網傳3月都係一個頭罩mode﹐話唔定過完農曆年2月中至尾通車。

LM1933@641 發表於 2016-10-27 13:56

路邊消息就話,南港島線會爭取係農曆新年前通車,相信係配合某公園部分日子突如其來既人流
而家有冇更新通車日期就唔知,但都會係下年3月前,相關推廣已準備當中

lsc04d11 發表於 2016-10-27 19:43

咪俾D機會業主升多兩次價囉……
(可悲……)
利申︰上不到車的青年

nerrad 發表於 2016-10-29 12:12

最關鍵嘅金鐘站,港鐵冇乜公佈同工程進度有關嘅相

GX7209 發表於 2016-10-29 18:31

早幾日聽,十一月中就收金鐘五號同六號檯喎。;P

雖然唔知收唔收到,但勿跟車太貼。

HUgo8370 發表於 2016-10-30 20:05

nerrad 發表於 2016-10-29 04:12
最關鍵嘅金鐘站,港鐵冇乜公佈同工程進度有關嘅相

我諗應該唔係瀨雨革就係瀨地硬;P,除非佢可以拎出等三個理由

Hisui 發表於 2016-10-31 00:44

根本就成日放流料,好多野都係錯
最近的POST等食花生;P

marcowong1011 發表於 2016-11-4 20:19

搭單講下啦, 依家請緊for SIL 嘅SA, 30/11 dead
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 南港島線傳延至明年3月通車