hkitalk.net 香港交通資訊網

標題: 2E @舊石硤尾 [打印本頁]

作者: ME9661    時間: 2014-9-24 00:10
標題: 2E @舊石硤尾
2E @舊石硤尾
作者: FT7052    時間: 2014-9-24 15:09
南昌街改路?
作者: KC6831    時間: 2014-9-24 16:01
原帖由 FT7052 於 2014-9-24 15:09 發表
南昌街改路?

應該係舊石硤尾邨重建時有地下工程做,南昌街有段做o左單程
作者: b03119999    時間: 2014-9-25 00:14
原帖由 KC6831 於 2014-9-24 16:01 發表

應該係舊石硤尾邨重建時有地下工程做,南昌街有段做o左單程

正係這樣
當時由偉智街->窩仔街一段改為單向往深水埗方向,而窩仔街亦改為單向
往白田方向巴士線需改經窩仔街->白田街->南昌街
維持左幾年
作者: Hw2481    時間: 2014-9-25 09:32
標題: 回復 4# 的帖子
姐係完全跟2D咁行法返白田同其他方向啦
師兄記唔記得係幾時既事黎架?
作者: HT408    時間: 2014-9-25 11:50
原帖由 b03119999 於 2014-9-25 00:14 發表

正係這樣
當時由偉智街->窩仔街一段改為單向往深水埗方向,而窩仔街亦改為單向
往白田方向巴士線需改經窩仔街->白田街->南昌街
維持左幾年

當年白田街出到南昌街??
作者: EX-TL    時間: 2014-9-25 12:42
當年大概是1999-2000年, 上山方向行白田街出南昌街, 不經白雲街; 落山過石硤尾商場後轉入巴域街及石硤尾街,
2E 86C 86P 87A 87B由元州街轉入南昌街, 2B 2F 6D 40轉入元州街直去; 6D 40往九龍東改經巴域街及石硤尾街.

當時應該是重建西九龍地下水務設施, 同一次工程太子站一段彌敦道北行全封, 所有車輛改行砵蘭街.

p.s. 每次樓主貼呢次改道的相都講一次.

作者: ME9661    時間: 2014-9-25 23:19
原帖由 EX-TL 於 2014-9-25 12:42 發表
當年大概是1999-2000年, 上山方向行白田街出南昌街, 不經白雲街; 落山過石硤尾商場後轉入巴域街及石硤尾街,
2E 86C 86P 87A 87B由元州街轉入南昌街, 2B 2F 6D 40轉入元州街直去; 6D 40往九龍東改經巴域街及石硤尾街. ...
我住係附近我都完全唔知/唔記得有呢D野

歡迎光臨 hkitalk.net 香港交通資訊網 (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/) Powered by Discuz! X3.4