hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 龍運開辦E34X線及加強E34A、E34P線服務消息 ...
開啟左側

[服務調整] 龍運開辦E34X線及加強E34A、E34P線服務消息

cocogohk 發表於 2015-9-18 17:14 | 顯示全部樓層

天水圍真係好多人去個邊返工,多條線去東涌係好事
ky927 發表於 2015-9-18 23:51 | 顯示全部樓層
其實成條E34A個客倉係係邊幾個站?
cbeauty1000 發表於 2015-9-20 01:23 | 顯示全部樓層

回復 12# 的帖子

好老實講其實成個天水圍都係客倉
lsc04d11 發表於 2015-9-20 10:27 | 顯示全部樓層

回#13

除左濕地公園(巴士站)?
係咪真係咁多人搭E34P?
如果E34A上唔到車,夾到時間搭E34X輕鬆坐到青馬(或東涌)轉E32/E41又會唔會舒服D呢?

我都唔明E31都冇得轉車入貨運區/機場既時候,點解同樣往逸東既E34P/E34X可以有轉乘? 所屬E34系列有關?
HT408 發表於 2015-9-20 11:08 | 顯示全部樓層
原帖由 lsc04d11 於 2015-9-20 10:27 發表
我都唔明E31都冇得轉車入貨運區/機場既時候,點解同樣往逸東既E34P/E34X可以有轉乘? 所屬E34系列有關?

http://www.lwb.hk/tc/octopusbbi.html#TC_Cargo

E31有BBI入貨運區/機場
PoohPoohJoe 發表於 2015-9-22 17:52 | 顯示全部樓層
原帖由 ky927 於 2015-9-18 23:51 發表
其實成條E34A個客倉係係邊幾個站?

南北大約六四/七三開
天頌打後每個站(除左天水圍公園小啲)一班車可以排三四十人
北面都多客
但始終新移民居多
勞動力無南面咁大
所以而家先係咁拆特車俾南面

原帖由 lsc04d11 於 2015-9-20 10:27 發表
除左濕地公園(巴士站)?
係咪真係咁多人搭E34P?
如果E34A上唔到車,夾到時間搭E34X輕鬆坐到青馬(或東涌)轉E32/E41又會唔會舒服D呢?

我都唔明E31都冇得轉車入貨運區/機場既時候,點解同樣往逸東既E34P/E34X可以有轉乘? 所屬E3 ...

但對於一日返十二粒鐘既人黎講
一程始終比較好
機場好多工都要返九到十二粒鐘
唔夠人要被迫OT都未計
連埋來回車程三粒鐘
訓都唔夠時間
仲話轉車就,,,
nokia 發表於 2015-9-22 19:38 | 顯示全部樓層

個問題係早繁E31入東涌,都經常爆滿,都唔知轉唔轉到車。

龍運又冇幫E31加班。

開多啲早繁入東涌北都應該
lsc04d11 發表於 2015-9-22 20:40 | 顯示全部樓層
原帖由 HT408 於 20-9-2015 11:08 AM 發表 http://www.lwb.hk/tc/octopusbbi.html#TC_Cargo E31有BBI入貨運區/機場

SOR……我都係睇唔到有BO。
有E31逸東開經東涌北轉其他A線E線去新界,相反亦然。
而E31涉及的還有轉S52及城巴A線。

(用左search功能,符合「E31」的只有六項,就是以上三項(來回就六項)

E21A 發表於 2015-9-22 20:48 | 顯示全部樓層
原帖由 nokia 於 2015-9-22 19:38 發表
個問題係早繁E31入東涌,都經常爆滿,都唔知轉唔轉到車。

龍運又冇幫E31加班。

開多啲早繁入東涌北都應該
E31已經有以東涌新發展碼頭為總站既特車
m_rd08 發表於 2015-9-22 21:08 | 顯示全部樓層

原帖由 HT408 於 2015-9-20 11:08 發表

http://www.lwb.hk/tc/octopusbbi.html#TC_Cargo

E31有BBI入貨運區/機場

龍運個網成日都唔update
E34X又冇,BBI又唔齊