hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 E21c 於 8/22 投入服務
開啟左側

[路線消息] 城巴 E21c 於 8/22 投入服務

cky 發表於 2016-8-18 03:42 | 顯示全部樓層

有啲嘢叫信譽發文板友雖然冇貼所謂 "官方資料"
但過往沒有亂放流料的記錄
因此大家會傾向相信

反過來另一位 "資深站友"
次次有新線開,都拋 "要用官方資料" 作準
一係就拋路線計劃來沾點風頭
都唔講佢嘔盡瀝血咁為每條路線創作啲(自以為)背景千字文,費時同佢宣傳
我冇上巴典,搶頭領功呢部份就唔評論啦

樓主| exspeed 發表於 2016-8-18 10:38 | 顯示全部樓層

某人渣住堆 Heaco 內部文件係度也文也武, 認屎認屁,
仲使乜問我拎通告呀 ? are u ok ?

不如某人解釋比我聽點解我要解釋比某人聽先啦,
某人以為自己係邊位呀 ?  are u ok ?

不過呢, 觀眾的眼睛是雪亮的,
某人不斷不厭其煩出黎獻醜娛樂大家, 係咪冇錢開飯呀 ?
咁我比個五毫你啦, 一係派粒膠比你囉
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
FX9426 發表於 2016-8-18 11:09 | 顯示全部樓層
exspeed 發表於 2016-8-18 10:38
某人渣住堆 Heaco 內部文件係度也文也武, 認屎認屁,
仲使乜問我拎通告呀 ? are u ok ?

作為觀眾之一, 我就覺得#6根本冇挑機意味
佢句 "有圖有真相" 從來冇否認你都見到真相
反而係#7你無端端起火, 打後既replies更加係撩交嗌

利申: 路過
258D-30 字軌客
 樓主| exspeed 發表於 2016-8-18 11:39 | 顯示全部樓層

FX9426 發表於 2016-8-18 11:09
反而係#7你無端端起 ...

我見到#10 先火火地架

既然某人有內部文件, 知道咁多國家機密,
仲使乜走入黎雞蛋裡挑骨頭, 惹事生非 ?

唔影通告其中一個原因, 咪睇下邊個花生友要相囉,
點知除左首相, 就只有一個無名二打六

szeto993 發表於 2016-8-18 12:01 | 顯示全部樓層
FX9426 發表於 2016-8-18 11:09
反而係#7你無端端起 ...

你啱呀我從來無質疑過樓主我只係覺得奇怪一開始點解唔post張通告出嚟避免誤會

一路都係樓主撩交嗌咁我無辦法

樓主| exspeed 發表於 2016-8-18 12:10 | 顯示全部樓層

好地地一個 post 竟然被某 heaco 員工胡亂糟蹋,
講左 N 個 reply都係貼通告貼通告同埋貼通告

要通告就係返自己 post 問飽佢要飽佢啦 heaco 員工, 何必走入黎撩交嗌呀陰公.....
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... ewthread&tid=974200

乜 heaco 個巴士站冇通告咩 ? 定打風落雨吹走左呀陰公.....

某 heaco 員工不如試下沿路逐個站搵下仲有冇通告比你影返張留為記念啦陰公.....
william970216 發表於 2016-8-18 12:25 | 顯示全部樓層

$23不如去搶 搭E21轉乘S52都平過佢
szeto993 發表於 2016-8-18 12:35 | 顯示全部樓層
exspeed 發表於 2016-8-18 12:10
好地地一個 post 竟然被某 heaco 員工胡亂糟蹋,
講左 N 個 reply都係貼通告貼通告同埋貼通告

你唔貼又有乜所謂姐反正一開始問你要係首相
運輸處又出咗通告我都話咗唔使嘈
我一路都係問點解唔一開始避免誤會
究竟邊個撩交嗌?
留待大家評理
kitarolo 發表於 2016-8-18 12:46 | 顯示全部樓層
william970216 發表於 2016-8-18 12:25
$23不如去搶 搭E21轉乘S52都平過佢

現有嘅E22C來回程座位
也坐不滿,E21C票價偏高,
除非青衣不停站先睇落比較抵
(反正不設分段收費)S52老奉不
準時到達,有車開特班都唔理會,
屢次亦投訴無果。

另外九巴訓練車亦入過南環路
盡頭掉頭,未知龍運會唔會開ExxC?

樓主| exspeed 發表於 2016-8-18 12:49 | 顯示全部樓層

szeto993 發表於 2016-8-18 12:35
你唔貼又有乜所謂姐反正一開始問你要係首相
運輸處又出咗通告我都話咗唔使嘈
我一路都係問點解唔一開始避 ...

自己個post冇人應就走黎我個post撩交嗌,
咁缺德都有既?

而家得返你一個死追爛追張通告炸,
唔好再賴其他人啦,真係缺德