hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴將於清明節開辦新線32P
開啟左側

[路線計劃/RPP] 九巴將於清明節開辦新線32P

PKD32 發表於 2017-3-19 21:58 | 顯示全部樓層

DR7099@32 發表於 2017-3-18 13:07
服務日期
32S
1Apr(Sat), 8Apr(Sat)

分開唔同實際那開,其實係咪因為配合14S唔行嘅時間定下面嘅日子西鐵站無免費車?
andy92 發表於 2017-3-19 22:45 | 顯示全部樓層
PKD32 發表於 2017-3-19 21:58
分開唔同實際那開,其實係咪因為配合14S唔行嘅時間定下面嘅日子西鐵站無免費車?
...

只要有封路既日子,西鐵站就有免費車上去
PF2802 發表於 2017-3-22 08:23 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2017-3-19 20:04
但斬釘截鐵話 (事實上) 無就係講錯嘢

應該話「手頭上資料未見有」之類嘅答案,咁 touchwood 真係有都唔 ...

如果該職員手頭上既資料真係話「無」咁點?
TR5774
238X 發表於 2017-3-22 13:07 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2017-3-22 08:23
如果該職員手頭上既資料真係話「無」咁點?

咁咪話「手頭上資料顯示無」囉,頭先篇文我咪已經講咗,你直情 quote 埋個答案,都仲要問

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
PF2802 發表於 2017-3-22 15:18 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2017-3-22 13:07
咁咪話「手頭上資料顯示無」囉,頭先篇文我咪已經講咗,你直情 quote 埋個答案,都仲要問

...

你前一個回文係話「手頭上資料未見有」

「未見有」定「無」, 有分別架喎
TR5774
 樓主| FBI2 發表於 2017-3-22 15:35 | 顯示全部樓層
32P全程收5.7
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
HT408 發表於 2017-3-22 15:40 | 顯示全部樓層

俾多$1唔使行上去/轉shuttle,都算抵嘅

係唔知塞幾耐啫
JU2541 發表於 2017-3-22 19:55 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2017-3-19 13:04
呢度班巴迷知得多過巴士公司職員好正常.

就算巴迷做巴士公司職員, 都只能夠按手上有根有據的資料去答市 ...

作為一個相關後勤員工
竟然知得少過非職員
有冇諗過其實係要檢討下?

除左指引有問題. 其實唔問下乜都就咁答冇
如果個個都係咁. 真係呢....

人一九,腦便殘
Dennis34 發表於 2017-3-22 20:26 | 顯示全部樓層
JU2541 發表於 2017-3-22 19:55
作為一個相關後勤員工
竟然知得少過非職員
有冇諗過其實係要檢討下?

人哋熱線服務員嘅職責係用公司發嘅資料回覆查詢,但今次開線呢樣嘢連正式嘅公司通告都未出,即使外面其他機構已經出通告,都唔可以用外面嘅資料嚟答覆。咁人哋可用嘅資料冇,唔通都要夾硬話有嚟今你滿意?人哋嘅職責唔係要向你講你喜歡嘅說話。
人哋打工就只可以依程序做係常職,即使自己係知好多都唔能夠隨便嚟,好懷疑你究竟有冇出過嚟做過嘢打過工?

以你咁嘅思維,坊間都有唔少對某一啲行業或事物有非常多嘅認知,比行內人知得更多,
但又唔係有關行業嘅從業員,連做都未曾做過,咁呢班人咪可以隨意對返行內人拍手劃腳?

仲有,一個人知得嘢多唔等於工作表現好。
九巴AVG=B9之中嘅"病毒"
Haydn 發表於 2017-3-22 22:07 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2017-3-22 15:40
俾多$1唔使行上去/轉shuttle,都算抵嘅

係唔知塞幾耐啫

綠小都$5.2既時候32P收$5.7,個人認為價格上係幾高下,後者比前者貴接近10%但係比多$0.5換排少幾十分鐘綠小既話,呢$0.5都ok ge

至於塞車既問題,32S年代都要塞ga la,我諗時間上分別唔會太大既